- Silikonpupper eksploderer ikke

Det var falsk puppealarm: Silikon og krematorieovner er ingen livsfarlig kombinasjon likevel.

Publisert
Sist oppdatert

Det hevder i alle fall Danske Krematoriers Landsforening etter at de har foretatt prøvebrenninger, ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Bakgrunnen for den noe spesielle testen var rapporter fra blant annet Storbritannia om at silikonimplantatene kunne skape hurlumhei også på ”den andre siden”.

Silikonet eksploderte rett og slett under kremasjonen, og ble sittende fast som et klissete belegg på ovnens innside. På sikt ville dette være ødeleggende for de milliondyre forbrenningsanleggene, ifølge det danske nettmagasinet metroXpress.

Siste nytt fra DinSide Helse

- Stille og rolig

Nå tyder ting imidlertid på at krematorieansatte likevel ikke trenger bekymre seg for å sende kvinner med kunstige attributter over til det hinsidige. Silikonet brenner nemlig stille og rolig, ifølge Danske Krematoriers Landsforening.

- Vi har foretatt prøvebrenninger av silikonimplantater, og det var totalt ufarlig. Vi forsøkte til og med å få dem til å eksplodere, men det lykkes ikke, sier teknisk konsulent hos landsforeningen, Ernst Jens, til Ritzau.

Storbritannia har forbudt brenning av lik med silikonbryster, men på bakgrunn av de nyeste testene har ikke danskene noen planer om å ta fra kvinnene deres stoltheter før de kremeres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer