Skilsmissebarn skilles oftere

Har du opplevd at foreldrene dine ble skilt, er risikoen for at du selv vil skille deg nesten dobbel.

Foto: Foto: Colourbox.com
Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Og dersom både du og ektefellen din har opplevd skilsmisse, er risikoen for skilsmisse nesten tredoblet sammenlignet med ekteskap hvor begge ektefellene har gifte foreldre.

Det viser en studie som er gjennomført ved Folkehelseinstituttet og som nylig ble publisert i tidsskriftet Scandinavian Journal og Psychology.

Resultatene i studien tyder også på at voksne barn av skilte foreldre gifter seg senere enn voksne barn av fortsatt gifte foreldre. Det er også flere i gruppen barn av skilte foreldre som aldri inngår ekteskap, skriver instituttet på sine nettsider.

Studien viser også at både egen skilsmisse og foreldres skilsmisse er relatert til symptomer på både angst og depresjon i voksenlivet. Dette gjelder både kvinner og menn.

Rundt 66.000 deltagere har deltatt i undersøkelsen, og materialet er hentet fra Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT II).


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer