Smartere med nettsurfing?

I alle fall hjernetrim for eldre...

Forskere hevder at nettsurfing er like god hjernetrim som det kryssord er.  Foto: Colourbox
Forskere hevder at nettsurfing er like god hjernetrim som det kryssord er. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forskere ved University of California har konkludert med at surfing på internett stimulerer den delen av hjernen som kontrollerer beslutningstaking og avansert tenking, og at det i så måte kan bidra til å motvirke de alderrelaterte fysiologiske endringene som gjør at hjerneaktiviteten reduseres. Det melder BBC.

Les også: Alkohol krymper hjernen din

Gary Small, som ledet forskningen, mener resultatene er oppløftende.

- Surfing på nettet krever komplisert hjerneaktivitet, og vil derfor trene opp og forbedre hjernefunksjonen, sier Small til BBC.

Forskerne scannet hjernen til 24 frivillige i alderen 55 til 76, mens de løste oppgaver på internett. Halvparten av de frivillige brukete internett jevnlig, mens den andre halvparten hadde lite kjennskap til verktøyet.

Aktiviteten i den delen av hjernen som kontrollerer språk, lesing, hukommelse og visuelle ferdigheter økte betraktelig under begge oppgavene. Men - aktiviteten i de delene av hjernen som styrer beslutningstaking og avansert tenking økte også, men da bare hos de som brukte internett jevnlig.

Les også: Ny hjerne, gjerne det!

Ifølge forskerne er nettsurfing like god hjernetrim som det kryssord og puslespill er.

- En enkel dagligdags oppgave som å surfe på nettet, ser ut til å forbedre hjernesirkulasjonen hos eldre mennesker. Dette viser hvor sensitiv hjernen er, og at man kan fortsette og tilegne seg kunnskap selv om man er gammel, sier professor Small.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer