- Sorte er dummere enn hvite

Det er i alle fall budskapet til nobelsprisvinner James Watson, som nå får kraftig kritikk.

- Sorte er dummere enn hvite
Publisert
Sist oppdatert

- All vår sosialpolitikk er basert på det faktum at deres intelligens er den samme som vår egen, til tross for at forskning sier til motsatte, sier den amerikanske vitenskapsmannen, ifølge Politiken.

Med denne kommentaren, der han trekker en sammenheng mellom rase og intelligens, har den tidligere mottakeren av Nobelsprisen og DNA-pioneren James Watson rystet den vitenskapelige verden.

Den 79-år gamle biologen presenterte synspunktene sine under et intervju med britiske The Sunday Times.

Her sa han blant annet at den politikken som vesten fører i forbindelse med Afrika, er basert på antagelser om at sorte er like kloke som hvite. Han hevder undersøkelser viser det motsatte

Få fart på hjernen

Homofili grunn til abortMed dette gjenåpner James en eksplosiv debatt som kom da den kontroversielle boken ”The Bell Curve” ble utgitt i 1994. Den handler blant annet om forskjeller i intelligens mellom ulike raser. Den gangen ble boken kalt ”vitenskapelig rasisme” og disse beskyldningene er nå noe Watson også må forholde seg til.

- Det er trist å se at en vitenskapsmann kommer med en så ubegrunnet, uvitenskapelig og ekstremt støtende kommentar. Jeg er sikker på at det vitenskapelige miljøet i hele verden vil ta avstand fra noe som viser seg å være hans egne personlige fordommer, sier formann i den britiske innenrikskomiteen Keith Vaz, til Politiken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer