Sprit bra for barnehagebarn

Mindre syke enn andre barn.

Håndvask med sprit kan redusere sykdomstilfellene blant barnehagebarn med tolv prosent.  Foto: colourbox.com
Håndvask med sprit kan redusere sykdomstilfellene blant barnehagebarn med tolv prosent. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en svensk studie som viser at barn som vasker hendene med sprit ikke er like ofte syke som andre barn. Det melder svenske Aftonbladet.

At barn i førskolealder er oftere syke enn andre barn er gammelt nytt. Smittefrekvensen er høy i barnehagene, og ikke sjelden smittes også barnas foreldre, slektninger og venner av bassilene barna tar med seg hjem.

Les også: - Håndvask redder liv

En studie som omfattet 1.431 barn fordelt på 29 barnehager i Sverige viser imidlertid at det er mulig å forebygge smitte. Halvparten av barna som deltok i studien brukte en desinfiserende gele inneholdende 70 prosent etanol i forbindelse med håndvasken.

Resultatet viste at sykdomstilfellene blant disse barna gikk ned med tolv prosent, sammenlignet med den andre gruppen. Dette til tross for at samtlige barn ifølge førskolelærerne hadde lært seg gode rutiner med varmt vann og såpe ved håndvasken.

- Sprit er langt mer effektivt mot bakterier og dessuten mer skånsomt for hendene, sier professor Otto Cars ved Samverkan mot antibiotikaresistens (Strama) til avsien.

Les også: 10 råd for god håndhygiene

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer