Stor rumpe? Da skal du være glad!

Kroppsfett er ikke nødvendigvis farlig. Har du den riktige typen og på riktig sted, kan det være sunt.

Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: Illustrasjonsbilde: Colourbox
Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: Illustrasjonsbilde: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I motsetning til fett som ligger rundt vitale organer, kan fett som ligger rett under huden, som det på baken, produsere hormoner som fremskynder metabolismen.

Det er forskere fra Harvard Medical School som har kommet fram til den gledelige nyheten.

Da de transplanterte underhudsfett til mageregionen på mus, viste deg seg at både vekten, fettmasse og blodsukkeret ble redusert, skriver BBC News.

Kan hjelpe mot diabetes type 2Musene reagerte også på hormonet insulin, som kontrollerer kroppens blodsukker. En manglende respons på insulin er ofte et tegn på diabetes type 2.

- Det som var overraskende, var at det ikke hadde noen betydning hvor fettet var plassert. Det var typen fett som var den viktigste faktoren, sier professor Ronald Khan til BBC.

Tvilsomt med BMI-målingerDoktor David Haslam fra National Obesity Forum mener at de nye funnene gjør det enda mer tvilsomt å bruke BMI-målinger som en metode å finne ut om noen er helsefarlig overvektige. Metoden skiller nemlig ikke mellom forskjellige typer fett.

Men det er fortsatt viktig å prøve å kontrollere vekta si, og sunne valg som en balansert diett og trening har en stor påvirkning på det farligere fettet, påpeker han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer