Storfangst av gamle piller

Norske apotekkunder er blitt flinkere til å levere inn gamle medisiner. En ny kampanje mot uforsvarlig kasting har ført til kraftig returøkning.

Colourbox.com:illustrasjonsfoto  Foto: PHOTOPQR/LALSACE
Colourbox.com:illustrasjonsfoto Foto: PHOTOPQR/LALSACE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Fra årsskiftet har vi kjørt en stor kampanje for å oppfordre apotekkundene til bedre håndtering av medisinrester. Det har gitt gode resultater, sier farmasøyt Kristin Rosmo i Vitusapotek i en pressemelding.

Om lag halvparten av apotekene melder om betydelig mer retur enn vanlig i januar.

– Også i februar er det levert inn mer gamle medisiner på apotekene enn på samme tid i fjor. Hittil i år har vi registrert en økning i mengden innlevert gammel medisin på 10 – 15 prosent, sier Kristin Rosmo.

270 tonn årlig

Den samlede medisinreturen fra norske apotek og legemiddelgrossister er om lag 270 tonn årlig. I januar mottok legemiddelgrossisten Norsk Medisinaldepot (NMD) 10,5 tonn i retur fra apotekene. Det er 2,5 tonn mer enn i samme måned i fjor.

– Dette er trolig bare toppen av isfjellet med tanke på hva nordmenn har liggende hjemme. Mye blir kastet rett i søppelbøtta eller toalettet, uten tanke på at medisiner er miljøfarlig avfall, sier Kristin Rosmo i Vitusapotek.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer