Striper gjør deg ikke tjukkere

... men de har en annen gledelig effekt.

Striper gjør deg ikke tjukkere
Publisert
Sist oppdatert

Det er en velkjent myte at horisontale striper får deg til å se bredere og tjukkere ut enn du egentlig er. Men en fersk forskningsrapport kan glede alle stripeelskere som tidligere ikke har turt å bekle kroppen sin med dette mønsteret, av frykt for å bli bredere over baken enn det som egentlig er fakta ...

Vil du heller trene deg til en slankere kropp, enn å kle deg til en? Se vår pristest av treningssentre her.

Avkrefter mytene

Britiske forskere ved York University har testet myten, og funnet at den ikke holder vann. Horisontale striper gjør deg altså ikke bredere over baken ... tvert imot gjør de deg slankere. Dette skriver avisen The Independent.

Psykologen Peter Thompson ved universitetet i York har gjort en studie på hvordan vi oppfatter den relative størrelsen av forskjellige kjoler med enten horisontale eller vertikale striper. Studien er gjennomført ved hjelp av rundt 20 forøkspersoner som har fått vurdere hvordan de oppfatter den relative størrelsen.

Slik bør du kle deg

- Horisontale striper gjør deg ikke tjukk. Det er en beskjeden effekt, men de som kler seg i vertikale striper ser bredere ut enn de som kler seg i horisontale striper. Faktisk gjør horisontale striper at du ser tynnere ut, sier Dr Thompson ifølge The Independent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer