Stump røyken med ost

En britisk produsent selger ost som får sigaretter til å smake vondt.

Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: Illustrasjonsbilde: Colourbox
Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: Illustrasjonsbilde: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et høyst uvanlig middel brukes nå i kampen for å få slukket flere sigaretter, melder Jyllands-Posten.

Den britiske osteprodusenten Wyke Farms har nemlig begynt å produsere små 150-grams beger med godt modnet cheddarost som får sigaretter til å smake vondt.

Osten blir solgt på flere puber i Storbritannia. Der oppfordres gjestene til å sitte innendørs og spise ostesnacks i stedet for å gå ut og ta seg en røykepause.

Små begre med godt modnet cheddarost skal gi avsmak på røyking. Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: Illustrasjonsbilde: Colourbox
Små begre med godt modnet cheddarost skal gi avsmak på røyking. Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: Illustrasjonsbilde: Colourbox Vis mer


Skeptisk

Selv om osten har hatt stor suksess i Storbritannia, er Henrik Messmer, kommunikasjons- og pressesjef for bransjeorganisasjon for danske restauranter, usikker på om dette er noe som kan slå an i danske vertshus.

- Det kan godt være at det er noen vertshus som vil ta til seg ideen. Men det vil nok være i det små til å begynne med. Det kan virke litt underlig at noen av gjestene skal spise ost som alternativ til å røyke, sier han til Landbuksrådets magasin FoodCulture.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer