Syltetøy mot kreft

Kan forhindre spredning.

Pektin, som blant annet brukes som fortykningsmiddel i syltetøy, kan stagge spredningen av kreftceller. Foto: Colourbox
Pektin, som blant annet brukes som fortykningsmiddel i syltetøy, kan stagge spredningen av kreftceller. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pektin kan forhindre spredning av kreft, viser ny forskning. Pektin er en naturlig ingrediens i grønnsaker, frukt og bær, og brukes også som fortykningsmiddel i mange matvarer, blant annet i syltetøy og geleer/marmelade.

Forskning viser at stoffet under riktige forhold, utløser et molekulært fragment med egenskaper som virker mot kreften.

Skorpiongift mot kreft

Professor Vic Morris ved det britiske matforskningsinstituttet, sier at det er stor sannsynlighet for at modifisert pektin benyttet i syltetøy o.l. har de samme egenskapene, ifølge avisen Daily Mail.

Men dette betyr ikke at du bør sette deg ned med syltetøyglasset og skuffe innpå. Ifølge Daily Mail, sier forskeren at folk heller bør spise frukt og grønnsaker - fordi syltetøyet i tillegg til pektin også inneholder store mengder sukker.

Appelsin mot kreft

En tidligere amerikansk studie viste at pektin kan sinke veksten av prostatakreft. Forskere fra universitetet i Georgia, USA, beviste at opptil 40 prosent av prostatakreftcellene døde da de ble utsatt for pektin. Studier på rotter antyder at pektin også kan virke på lunge- og tykktarmskreft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer