Tallerkenstørrelsen vokser i USA

Porsjonene er fire ganger så store som våre.

Som følge av større tallerkner, øker porsjonene og dermed livvidden, hos amerikanerne.  Foto: colourbox.com
Som følge av større tallerkner, øker porsjonene og dermed livvidden, hos amerikanerne. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- De amerikanske tallerknene blir stadig større, og fylles opp med monsterporsjoner. Det melder den svenske Expressens medarbeider Anna Ottosson, som nylig har deltatt på en av verdens største helsekongresser i Chicago, USA.

Tusenvis av kostholdseksperter var til stede, og diskuterte hvordan man kan angripe det det økende problemet med usunt kosthold og overvekt.

Les også: Du blir feit av å sluke maten

- Det jobbes intenst med å bevisstgjøre amerikanerne på hvor mange kalorier forskjellige matsorter og porsjoner inneholder, forteller Ottosson til den svenske avisen.

Ulike programmer er laget for å hjelpe folk med å regne ut hvilken kalorimengde som er riktig for hver enkelt. Samtidig rettes det full fokus på å velge fullkornsprodukter, Omega 3, sunt fett og mat med antioksidanter. Store amerikanske byer forsøker å gå foran med et godt eksempel, for eksempel New York, som har bannlyst transfett på alle sine restauranter.

Ifølge Ottosson er det ikke rart at amerikanerne sliter med ekstrem overvekt. Porsjonene deres er nemlig opptil fire ganger så store som det de er i Skandinavia. Middagstallerknene har økt med fem centimeter i løpet av de siste årene, og følgelig spiser folk større porsjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer