Tilliten til apotek på topp

93 prosent av befolkningen har tillit til apotekene, ifølge en pressemelding.

Tilliten til apotek på topp
Publisert
Sist oppdatert

Det er sjelden vi ser bransjer som ligger så høyt og stabilt på tillitsundersøkelser, sier TNS Gallup, som har utført undersøkelsen for Apotekforeningen. Bare to prosent av de spurte sier de har liten tillit, viser undersøkelsen som ble gjort i november i år.

- Undersøkelsen viser at tilliten til apotekene er bygget på høy fagkunnskap hos de ansatte, god kundeservice og kvalifisert informasjon om legemidler, sier adm.dir. Kai Finsnes i Apotekforeningen. Resultatene i TNS Gallups undersøkelse bekreftes også av BIs Norsk kundebarometer, der alle de norske apotekkjedene er plassert på topp-20 listen både når det gjelder tilfredshet og lojalitet.

Tendensen er – ikke overraskende – den samme når det spørres om tilfredsheten med det apoteket man vanligvis bruker. 9 av 10 kunder er fornøyd med apoteket sitt.

Det er svært små forskjeller i tillit med hensyn til bosted og alder. Tilliten er litt høyere bland de eldste kundene, men den er jevnt høy i alle aldersgrupper. Mellom landsdelene er det ikke registrerbare forskjeller.

Les også: Apotek-rush etter julebordet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer