Timer i kø ved akuttmottak

Statens helsetilsyn har avdekket flere klare lovbrudd ved norske akuttmottak. I enkelte tilfeller har det vært mange timers ventetid selv for svært syke pasienter.

Colourbox.com:Illustrasjonfoto Foto: colourbox.com
Colourbox.com:Illustrasjonfoto Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det vi har funnet er klare lovbrudd og totalt uakseptabelt, sier direktør Lars E. Hanssen i Helsetilsynet til Aftenposten.

Helsetilsynets sluttrapport om behandlingen ved landets akuttmottak offentliggjøres mandag. Den bygger på tilsyn ved 27 av landets 54 akuttmottak. Ved ett av akuttmottakene viste journalene at en pasient med antatt hjerneslag måtte vente i 6 timer og 10 minutter på legeundersøkelse. Ved samme mottak ventet en pasient med bevissthetstap i 3 timer og 40 minutter.

Rapporten viser også at pasienter har ventet opptil fem timer på første legevurdering.
Helsetilsynet slår fast at pasienter til tider får uforsvarlig behandling. Mangelfull styring og ledelse går ut over både pasienter og ansatte, sier Lars E. Hanssen.

– Altfor mye henger på enkeltpersoner som strekker seg svært langt. Vi har sett et uheldig mønster hvor det er ad hoc-løsninger, heller enn systematisk styring, som redder liv, sier Hanssen. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer