Trimmer oss mentalt friske

Færre voksne har betydelige psykiske plager, viser ny rapport.

Publisert
Sist oppdatert

En ny rapport fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet om utvikling i psykisk helse viser at omtrent 50.000 færre voksne i aldersgruppen 25–64 år hadde betydelige psykiske plager i 2005, sammenlignet med i 1998. Det skriver Dagens Medisin og FHI.no

Trening hjelper

I den samme perioden økte andelen av voksne som trener minst en gang i uken. Forskerne mener det kan være en sammenheng her.

Vet du dette om trening? Sjekk vår quiz

Blant dem som ikke er fysisk aktive, er det i denne perioden en økning i andelen med betydelige psykiske plager, mens andelen med betydelige psykiske plager har falt markant blant dem som trimmer ukentlig eller oftere.

– De viktigste forklaringsfaktorene kan eventuelt være at flere mosjonerer noe i fritiden, og at det har vært økonomiske oppgangstider i samme tidsperiode. Dette kan ha ført til mer optimisme og overskudd, sier avdelingsdirektør Marit Rognerud ved Folkehelseinstituttet.

8,7 prosent av den voksne befolkningen hadde betydelige psykiske plager i 2005 mot 10,5 prosent i 1998. I 2002 var dette tallet 9,7 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer