Tungsinnet tenåring?

Dette kan hjelpe.

Inaktive tenåringer er mer utsatt for angst og depresjoner, antyder ny studie. Foto: Colourbox
Inaktive tenåringer er mer utsatt for angst og depresjoner, antyder ny studie. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ungdom som bedriver liten eller ingen fysisk aktivitet, står i større fare for å utvikle symptomer på angst og depresjoner, enn ungdom som er fysisk aktive.

Dette antyder en finsk studie, publisert i tidsskriftet Medicine & Science in Sports & Exercise.

Vær en god venn

7.000 tenåringer i alderen 15 til 16 år i det nordlige Finland, er intervjuet om sin fysiske aktivitet og psykiske helse. Forskerne fant at både inaktive jenter og gutter oftere hadde sosiale problemer og trøbbel med konsentrasjonen.

Gutter som rapporterte om mindre enn én time med moderat til kraftig fysisk aktivitet i uka, hadde mer symptomer på angst, tilbaketrekning og depresjon enn gutter som var mer aktive.

Inaktive jenter hadde liknende problemer, og kunne også i større grad enn inaktive gutter rapportere om søvnproblemer og regel-brytende oppførsel.

Både inaktive gutter og jenter var mer utsatt for problemer i sine sosiale liv og i forhold til konsentrasjonen, enn sine mer aktive likemenn.

- Ungdomstiden er i seg selv et komplisert og noen ganger vanskelig stadie i livet, både emosjonelt, mentalt og fysisk, uttaler studieforfatteren Marko T. Kantomaa i en pressemelding for American College of Sports Medicine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer