Ulykkelige leger

Mer enn tre ganger så mange leger er misfornøyd med tilværelsen sammenlignet med andre.

Nyutdannende leger er mer fornøyde enn de som har jobbet en del år. Foto: Colourbox.com
Nyutdannende leger er mer fornøyde enn de som har jobbet en del år. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fire år etter fullført legestudium er 4 prosent av legene og 2 prosent av normalbefolkningen misfornøyde med livet sitt. Etter ni år har andelen misfornøyde leger steget til nesten 7 prosent – mot 2 prosent blant jevngamle med tilsvarende høy utdanning.

– Dette er ikke bare tall, men betyr noe både for legene og for pasientene. Det mest foruroligende er at andelen som ikke er fornøyd med livet, er nær doblet i løpet av fem år, sier førsteforfatter av studien Reidar Tyssen som er psykiater og førsteamanuensis ved Institutt for medisinske atferdsfag ved Universitetet i Oslo.

Mens antallet ulykkelige leger stiger med årene, blir det også flere som er mer fornøyd med tilværelsen enn det er i siste år av studiet.

– Leger som gruppe ser ut til å være spesiell. Vi har tidligere vist at selvmordsraten også er høyere blant leger enn i normalbefolkningen og blant andre akademikere. Mye jobbing gjør det vanskelig å opprette et sosialt nettverk, og det er nok underkjent hvor tøft det er å jobbe over tid under sterkt press med svært syke mennesker, sier Tyssen til Dagens Medisin. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer