Underbuksen som redder liv

Høyteknologiske underbukser skal redde menn fra hjerteinfarkt og slag.

Smartpants kalles den nye oppfinnelsen fra Philips som skal redde liv. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Smartpants kalles den nye oppfinnelsen fra Philips som skal redde liv. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppfinnelsen kalles ”smartpants” og blir utviklet for å måle blodtrykket hos mannlige brukere via sensorer som ligger i strikket rundt livet. Disse sensorene vil oppdage hvor fort blodet strømmer gjennom arteriene, skriver nettstedet news.com.au.

Andre elektroniske klær

Underbuksene er del av et fireårig prosjekt som har som mål å bygge inn helsemonitorer i klær, sengetøy og husholdningsapparater.

Det er teknologigiganten Philips som står bak oppfinnelsen. Signalene som plukkes opp via sensoren i underbuksen, sendes til en liten monitor som festes på buksebeltet. Deretter kan informasjonen lastes ned på en datamaskin for nærmere analyser.

Teknologien vil ikke bli tilgjengelig i dameundertøy på grunn av at trusestrikken er for liten til å holde på plass sensorene.

Dreper flest

Hjerte- og karsykdommer har forårsaket flest dødsfall i Norge i årevis. Ifølge Helsedirektoratets hjemmesider utgjorde hjerte- og karsykdommer som hjerteinfarkt og hjerneslag fire av ti dødsfall i 2003.

Den viktigste risikofaktoren for hjerteinfarkt er høyt kolesterol, mens andre risikofaktorer er røyking, høyt blodtrykk, diabetes og fedme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer