Utro menn ikke ute etter sex

Se hva de egentlig vil ha ...

Sexen og elskerinnens utseende er underordnet for den utro mannen - han vil bare verdsettes. Foto: Colourbox
Sexen og elskerinnens utseende er underordnet for den utro mannen - han vil bare verdsettes. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor merkelig det enn kan høres ut, omstendighetene tatt i betraktning, er det ikke egentlig sex den utro mannen er ute etter. Det han egentlig ønsker seg, og det han er på jakt etter, er å bli verdsatt følelsesmessig.

Forfatteren Gary Neuman har fulgt 100 trofaste menn og 100 utro menn, gjennom to år, for å forsøke å få svar på hvorfor noen menn bedrar sin kjære, og noen menn ikke. Han har til og med skrevet en bok om emnet: Sannheten om utroskap - hvorfor noen menn bedrar og hva du kan gjøre for å forhindre det.

Disse er mest utro

Gutta vil ha omtanke

I sin to år lange studie av disse mennnene, fant Neuman ut at det ikke først og fremst var sex - eller mangelen på sådan på hjemmefronten - som var grunnen til at menn bedro sine maker.

Hovedgrunnen til utroskap, som de utro mennene selv oppga, var at de ikke følte seg følelsesmessig verdsatt. Hele 48 prosent av mannfolkene oppga emosjonelle problemer som hovedgrunnen.

Kun 8 prosent av mennene i studiegruppen, oppga seksuell utilfredshet som primærgrunn for utroskapen, mens 12 prosent sa at elskerinnen var vakrere eller i bedre form enn konene.

Din mening

Ville du fortalt det til partneren din, om du var utro? (Avsluttet)
Uaktuell problemstilling, jeg ville aldri vært utro(38%) 750
Nei, ville holdt det for meg selv(34%) 674
Vet ikke hva jeg ville gjort(17%) 330
Ja, absolutt(12%) 234
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Neuman forteller til Newsweek at de emosjonelle problemene som fikk mannfolkene til å gå til den andre siden av gjerdet for å finne grønnere gress, handlet om at de ikke følte seg verdsatt, det var mangel på omtanke i ord og handlinger, og usikkerhet rundt sin egen tilstrekkelighet i forholdet. Verdsettelse er det mannfolkene oppga at de først og fremst fikk av sine elskerinner.

Slik avslører de seg

Her er tegnene på at mannen kan begynne å tenke på utroskap: Tilbringer mere tid borte fra hjemmet, har mindre sex og er unnvikende i forhold til kontakt med maken - og han svarer ikke på telefonen.

Fem tips som avslører utro ektemenn

Ser du disse tegnene, bør du ifølge Neuman brette opp armene og ta opp kampen - ikke sette deg ned og vente på at problemet skal forsvinne. Snakk om det, tilbring tid sammen, og under ingen omstendighet skal dere snakke om penger, jobb eller barna.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer