- Utroskap i genene

Noen menn er mer utsatt enn andre, viser forskning. Se hvem her.

Menn som er bærere av et bestemt gen har vanskeligere for å binde seg til en fast partner enn andre, viser ny studie. Illustrasjonsfoto: colourbox.com
Menn som er bærere av et bestemt gen har vanskeligere for å binde seg til en fast partner enn andre, viser ny studie. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske forskere kan ha funnet svaret på hvorfor enkelte menn har vanskelig for å binde seg i et fast forhold. De tror det kan ligge i genene, skriver svenske Expressen.

- Det er ikke nødvendigvis slik at disse mennene er mindre opptatt av kjærlighet. Det dreier seg snarere om en begrenset kapasitet på det sosiale plan, sier en av forskerne bak studien ved Karolinska institutet, Hasse Walum, til avisen.

Les også: Menn både klokest og dummest

Forskere fra flere universiteter i Sverige og USA har deltatt i studien, som er publisert i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences.

Trigger utroskap Den omfatter 550 svenske tvillingpar og deres partnere. Forskerne fant at de av mennene som var bærere av genet AVPR1A, hadde vanskeligst for å leve i parforhold.

Genet er knyttet til hormonet vasopressin, som virker inn på kjærlighetsrelasjoner. Menn som har genet, løper ifølge forskerne en dobbelt så høy risiko for å oppleve samlivsproblemer eller skilsmisse.

Les også: Dette dreper forholdet ditt

Studien viste også at de av kvinnene som hadde partnere med dette genet var mer misfornøyde i sine forhold enn de andre kvinnene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer