- Utroskap redder ekteskapet

Trofasthet er ikke bare av det gode, mener svensk duo.

En heftig affære eller to kan redde ekteskapet, mener svensk duo. Illustrasjonsfoto: colourbox.com
En heftig affære eller to kan redde ekteskapet, mener svensk duo. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kontroversielle uttalelsen kommer fra den svenske skuespilleren Jessica Zandén og forfatteren Cecilia Gyllenhammar. I en blogg på nettstedet Newsmill tar de to kvinnene til orde for "å gjøre som sydeuropeerne".

- Halve Europa og hele Sør-Amerika har for lengst innsett at et langt ekteskap krever elskere og elskerinner, og at den ekteskapelige trofastheten ikke bestandig er av det gode, skriver de i bloggen.

Les også: Utroskap for forholdets skyld

Glemmer lidenskapen
De skriver videre at dagens unge går så mye opp i foreldre- og familierollen at de glemmer å dyrke lidenskapen og impulsiviteten.

- Fedre i trettiårene dominerer plutselig bybildet med vogner og babyseler. Som et resultat blir den seksuelle spenningen borte, det er hva som skjer når menn og kvinner etterstreber å bli så lik hverandre, skriver damene.

Les også: Menn bør ha flere koner

- Provoserende
Utspillet vekker, kanskje ikke overraskende, reaksjoner, og forfatteren og debattanten Ann Heberlein mener det er både interessant og provoserende.

- Det er vel litt unødvendig å håne mannen for noe som jeg synes er veldig positivt, nemlig at man deler på ansvaret for barn og husarbeid. Likestillingen er derfor et gode i dagens samfunn, sier hun til svenske expressen.

Les også: Dette dreper forholdet ditt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer