- Utroskap redder ekteskapet

Trofasthet er ikke bare av det gode, mener svensk duo.

En heftig affære eller to kan redde ekteskapet, mener svensk duo. Illustrasjonsfoto: colourbox.com
En heftig affære eller to kan redde ekteskapet, mener svensk duo. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kontroversielle uttalelsen kommer fra den svenske skuespilleren Jessica Zandén og forfatteren Cecilia Gyllenhammar. I en blogg på nettstedet Newsmill tar de to kvinnene til orde for "å gjøre som sydeuropeerne".

- Halve Europa og hele Sør-Amerika har for lengst innsett at et langt ekteskap krever elskere og elskerinner, og at den ekteskapelige trofastheten ikke bestandig er av det gode, skriver de i bloggen.

Les også: Utroskap for forholdets skyld

Glemmer lidenskapen De skriver videre at dagens unge går så mye opp i foreldre- og familierollen at de glemmer å dyrke lidenskapen og impulsiviteten.

- Fedre i trettiårene dominerer plutselig bybildet med vogner og babyseler. Som et resultat blir den seksuelle spenningen borte, det er hva som skjer når menn og kvinner etterstreber å bli så lik hverandre, skriver damene.

Les også: Menn bør ha flere koner

- Provoserende Utspillet vekker, kanskje ikke overraskende, reaksjoner, og forfatteren og debattanten Ann Heberlein mener det er både interessant og provoserende.

- Det er vel litt unødvendig å håne mannen for noe som jeg synes er veldig positivt, nemlig at man deler på ansvaret for barn og husarbeid. Likestillingen er derfor et gode i dagens samfunn, sier hun til svenske expressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer