Vi liker det grovt

Over halvparten av de spurte synes det er viktig.

72 prosent av de spurte i en undersøkelse mener at grovheten i brødet er viktig.  Foto: colourbox.com
72 prosent av de spurte i en undersøkelse mener at grovheten i brødet er viktig. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn vil ha grovt brød. Det viser en fersk rapport fra Statens institutt for forbruksforskning (SIFO). Ifølge rapporten mener så mange som 72 prosent av de spurte at grovhet er en egenskap de legger spesielt stor vekt på når de kjøper brød. Det melder Matportalen.

Vi har testet: Her er den groveste grovisen

- Dette er gledelige opplysninger, sier avdelingsdirektør Arnhild Haga Rimestad i Helsedirektoratet, til Matportalen, og legger til:

- Grove korn- og brødvarer har et høyt innehold av kostfiber, vitaminer og mineraler, og kan minske risikoen for hjertesykdom og diabetes, og bidra til å opprettholde vektbalansen og motvirke forstoppelsel.

Til tross for at den ernæringsmessige verdien til brød- og kornprodukter har vært mye debattert de siste årene, er det liten tvil om at brødmåltidene fortsatt står meget sterkt i Ola og Kari Nordmanns kostholdsvaner.

Les også: Slik velger du riktig brød

Forskerne bak SIFO-rapporten skriver at det er lite som tyder på at debatten har ført til store endringer i folks oppfatning av brødet. 75 prosent mener at brødmat er å betrakte som sunn mat, mens kun seks prosent mener det motsatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer