Vift og betal

SHOPPING: Med nytt Visa-kort vifter du med kortet og får prompte både billett, avis og kaffe.

Publisert
Sist oppdatert

Nok å vise kortet

Nye Visa-kort med en databrikke gjør offline-betalinger mulige: I stedet for å trekke kortet og taste kode eller underskrive, er det tilstrekkelig å holde kortet foran leseren. Vift og betal.

Dette systemet skal effektivisere betalinger på steder med høy kunde-gjennomstrømning, som for eksempel i kiosker og stasjoner. Kjøpsbeløpet begrenses oppad til 15 euro (cirka 120 kroner), for slik å begrense skadeomfanget ved svindel eller tap av kort.

Innen 2010

Wave and pay, som Visa kaller det nye systemet, er implementert gjennom et integrert reise- og betalingskort i samarbeid med Barclaycard og Transport for London i desember i fjor.

Betalingssystemet blir satt i system i Frankrike, Tyrkia, Spania og Sveits i løpet av 2007. I Norge må vi nok vente litt lenger før vi kan begynne å vifte med kortet når vi har dårlig tid. Målet er at hele Europa skal gå over til å bruke databrikken innen utgangen av 2010.

4,8 millioner kort

Vift og betal er en ny tjeneste fra Visa.

Foto: Philippe Ramakers Foto: Philippe Ramakers
Vift og betal er en ny tjeneste fra Visa.

Foto: Philippe Ramakers Foto: Philippe Ramakers Vis mer


I Europa er det i dag 320 millioner Visa-kort i omløp. Norge ligger på Europa-toppen i Visa-kortbruk. I Norge finnes nemlig 4,8 millioner kort, det vil si at hver nordmann har mer enn ett av disse kortene til disposisjon. Mens 10 prosent av europeisk forbruk betales med Visa-kort, blir 30 prosent av det private norske forbruket betalt med Visa-kort.

AKTUELT


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer