Viktige kjæledyr

Kjæledyrene har blitt viktigere for oss. Mange omtaler dem som barna sine, ifølge forsker.

Viktige kjæledyr
Publisert
Sist oppdatert

Vi har fått et tettere forhold til kjæledyrene våre, og vi har i økende grad råd – og lyst til – å bruke mye penger på dem, skriver 24timer.

- Det har blitt mer akseptert å ha et tett forhold til dyrene, og dermed har det også blitt mer synlig. Mange omtaler dyrene som sine barn, forklarer Stine Christiansen ved Københavns universitet.

Elsker du å skjemme bort kjæledyret ditt? Da bør du lese dette:

MotetilbehørChristiansen har studert relasjonene mellom mennesker og dyr og understreker at det er mange grunner til å ha dyr. De brukes som motetilbehør, som familiemedlem og andre igjen søker fellesskap og kontakt med andre mennesker via hunden eller katten. Mange single har kjæledyr som de gir og får kjærlighet fra.

- Dyr appellerer til at vi tar oss av dem, og de er enklere enn mennesker, fordi de ikke stiller så mange krav. De sladrer ikke, og kontakten med dem er mer umiddelbar, forklarer Christiansen.

Flere studier har dessuten vist at kjæledyr har mange helsebringende fordeler for mennesker:

Kilde: 24timer og Berlingske Tidende

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer