Vil ha hjertestarter på jobben

Flere bedrifter ønsker det livreddende utstyret.

Vil ha hjertestarter på jobben
Publisert
Sist oppdatert

Omtrent 6.000 personer dør av hjertestans hvert år i Norge. Flere liv kan reddes hvis hjerte- og lungeredning startes i løpet av de første minuttene.

- Bruk av hjertestartere er blitt en del av førstehjelpsbegrepet på linje med hjerte- og lungeredning, sier Kristian Lexow, som er overlege ved akuttklinikken ved Stavanger universitetssykehus, til Newswire.

Les også: SMS mot hjertestans

Lett tilgjengeligI løpet av få år har 3.000 hjertestartere blitt plassert på sykehus, i ambulanser, større bedrifter, idrettshaller, svømmehaller, skoler, kjøpesentre og teatre, mens borettslag, kommunale bygg, hoteller og hyttesentre også har hatt nytte av apparatet.

Målet er å plassere 500 hjertestartere ut i norske bedrifter i løpet av året. Et abonnement koster bedriften mindre enn tusen kroner i måneden. Assistanse- og trygghetstjenesteleverandøren Falck skal være ansvarlig for førstehjelpsopplæring, psykologisk førstehjelp og vedlikehold av apparatet.

Les også: Hjerte- og karsykdommer dreper flest

- Tidlig hjelp er helt avgjørende for å overleve. Hvert sekund teller. Derfor er det mye å vinne på at flere lærer seg å bruke en hjertestarter i kombinasjon med førstehjelp, sier Ona Ringdal i Falck til Newswire.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer