Vil unngå farlige episoder

Sosial- og helsedirektoratet (SHdir) arbeider med nye standarder og rutiner for å unngå farlige hendelser innen psykisk helsevern.

Illustrasjonsfoto Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En arbeidsgruppe i Sosial- og Helsedirektoratet (SHdir) skal se på hvordan sikkerhetspsykiatrien skal jobbe for å bedre sikkerheten, for i større grad å unngå rømninger og alvorlige hendelser, skriver Dagens Medisin.

Aktualisert behov
Farlige handlinger utført av pasienter i psykisk helsevern aktualiserer behovet for bedre rutiner og standarder når det gjelder sikkerheten. Ifølge SHdir er det ingen konkrete hendelser som ligger til grunn for igangsettingen av dette arbeidet.

– Det er to forhold her som er av særlig betydning: omgivelsene må sikres best mulig mot alvorlige og eller farlige hendelser. Samtidig skal den syke få best mulig behandling og mulighet for positiv utvikling for å mestre hverdagen, sier divisjonsdirektør Ellinor F. Major i SHdir.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer