Vin var plumbo

En uheldig gjest får erstatning etter en restauranttabbe som forhåpentligvis er av de sjeldne...

Illustrasjonsfoto: colourbox.com    Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Sarah Fergusson bestilte seg et glass av husets kryddervin på Old Man Rock Cafe i Queenstown, New Zealand, hadde hun nok ikke forventet at den skulle være fullt så sterk.

Vinen viste seg nemlig å være tynnet ut med Kaustisk soda, som er en av hovedingrediensene i dødsdopet GHB, melder den danske avisen Ekstra Bladet.

Les også: - Skal det være en flambert penis?

Den sterke basiske løsningen er også allment kjent som lut eller kaustisk soda, og brukes blant annet til å rense tilstoppede avløp (også kjent som plumbo), fremstille såpe og til å lute tre.

Endte på sykehus

Den første slurken av det Fergusson trodde var kryddervin fikk det til å brenne på tungen og leppene, og i ren refleks sprutet hun væsken ut over bordet.

Reaksjonen gjorde den kvinnelige servitøren Bethany Sim så overrasket at hun like godt bestemte seg for å smake på drikken selv, med det resultat at hun minutter senere delte ambulanse med den forgiftede gjesten til sykehuset.

Under etterforskningen kom det frem at restaurantens beholdning av kryddervin hadde blitt etterfyllt med Kaustisk soda. Nå er innehaverne dømt til å betale de uheldige kvinnene 5.000 kroner hver i erstatning i tillegg til alle saksomkostninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer