En helt ny måte å bake brød på

Spar tid og oppvask.

En helt ny måte å bake brød på

Hjemmebakt smaker bedre, men mange tenker at det er mye styr å lage brødet selv. En haug kornsorter, hva slags blanding, hvilken type gjær, og ikke snakk om all oppvasken etterpå.

Nå finnes et produkt der du gjør alt i én bolle, nemlig Lékués bread maker til 399 kroner.

Lite gris

I den kan du veie, røre, elte og steke, uten andre tilhørende redskaper enn en sleiv. Dermed blir det ikke så mye griseri for hobbykokken som vil ha nybakt brød til lørdagsfrokosten.

Silikonbollen, som enkelt lukkes når den skal i ovnen, har den egenskapen at den er delvis lukket; dermed sirkulerer det damp igjennom som er med på å gi brødet fuktighet, samtidig som luftsirkulasjonen gir brødet en fin, gyllen skorpe.

Det er i alle fall det det står i bruksanvisningen. Nå har vi prøvd det i praksis.

Enkelt eltefritt brød

Heftet som følger med bør du ta vare på da den inneholder en rekke oppskrifter, alt fra det avskrekkende kompliserte 6-kornsbrødet til det vi naturligvis valgte: Enkelt eltefritt brød.

Det fine med hjemmelagd brød (lærte vi) er at man kan blande alle slags kornsorter, og vi gikk for en miks av 200 gram siktet hvetemel, 100 gram sammalt rug grov og 100 gram sammalt hvete grov. Vi blandet dette sammen på noen sekunder.

Målebegeret trenger man egentlig ikke, du kan bare sette bollen på en vekt.
Målebegeret trenger man egentlig ikke, du kan bare sette bollen på en vekt. Vis mer


Vi blandet cirka 1/4 pakke ferskgjær inn i en blanding med vann, olivenolje og salt, og lot hevingen vare rundt en og en halv time.

Hever i plast

For heving lukket vi Lékués bread maker-bollen og pakket den inn i en plastpose. Akkurat hvor lenge den skal heve, er vel et spørsmål om du har brukt tørrgjær eller ferskgjær og hvor mye gjær du har brukt. I tillegg til hvor varmt det der deigen står til heving.

Deretter lot vi brødet steke cirka 45 minutter i silikonbollen i ovnen, og deretter rundt et kvarter på magen uten silikonbollen i ovnen.

Resultatet ble populært i heimen. Brødet så smakfult ut, selv om det lignet litt på en båt i fasongen, og det fikk en fin skorpe samtidig som det var saftig inni. Og når vi skjærte i brødet, løste det seg ikke opp, men ga det vi mener er perfekte brødskiver.

Konklusjon

Lékués bread maker er enkel i bruk, gir minimalt med søl og dessuten svært gode brød.

Sprø skorpe, saftig på smak.
Sprø skorpe, saftig på smak. Vis merMer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer