Finnes det en mer familievennlig bil?

Kjørefølelsen, høyden og bagasjerommet vil appellere til foreldrene, barna vil elske utsikten og benplassen.

MASSE UTSTYR OG MASSE PLASS: I en Citroën Grand C4 Picasso får du mye plass for pengene, og utstyr som gir enormt mye komfort.
MASSE UTSTYR OG MASSE PLASS: I en Citroën Grand C4 Picasso får du mye plass for pengene, og utstyr som gir enormt mye komfort. Vis mer

Det var på hjemturen fra svømmetrening at den eldste sønnen plutselig utbrøt: «Denne bilen er jo dritkul!» Da prøvde han en kombinasjon av den utfellbare fotstøtten på relax-passasjersetet foran og massasje i korsryggen - i tillegg til at han hadde favorittkanalen på DAB+ på 7-tommers berøringsskjermen. Og så på kartet på 12-tommers HD-skjermen rett over.

Bilen vi kjørte sent en mørk tirsdags kveld på E6 mot sentrum, var en Citroën Grand C4 Picasso Exclusive med automat og en drivstoff-gnien 130-hesters PureTech-motor.

Den ellers så kjedelige turen hjem fra svømmetreningen med en trøtt far og sønn, var plutselig blitt en hyggelig, opplyst og behagelig kjøretur.

Og da er vi inne på essensen med de helt nye C4 Picasso-stasjonsvognene: De er vanedannende komfortable og byr på en forfriskende kjøreglede. Og hvis det skulle være noen tvil: Ungene elsker dem.

Ut på motorveien

KJØREGLEDE: Du vil trives godt i kupeen til en C4 Picasso.
KJØREGLEDE: Du vil trives godt i kupeen til en C4 Picasso. Vis mer
PANORAMA: Utsikten fra frontruten er så heftig at den bare må oppleves.
PANORAMA: Utsikten fra frontruten er så heftig at den bare må oppleves. Vis mer
UTSTYR: I denne Exclusive-utstyrte modellen får du med Svingbare Xenon-lys med automatisk skifte av nær/fjernlys og adaptive kurve/tåkelys.
UTSTYR: I denne Exclusive-utstyrte modellen får du med Svingbare Xenon-lys med automatisk skifte av nær/fjernlys og adaptive kurve/tåkelys. Vis mer
ALLE SER GODT: Med panorama frontrute, glasstak og barn som ser godt i baksetene, er det en fryd å legge ut på tur.
ALLE SER GODT: Med panorama frontrute, glasstak og barn som ser godt i baksetene, er det en fryd å legge ut på tur. Vis mer
Denne komfort/kjøreglede-kombinasjonen fikk oss ut på motorveien tidlig neste morgen, og vi dro rett til Gardermoen for å ta bilder. En ellers forutsigbar tur på litt over 40 minutter ble en overraskende morsom opplevelse.

Du sitter fordømt godt og du sitter høyt. Sistnevnte faktor bidrar også til at du føler deg mye tøffere enn det man strengt tatt trodde skulle være mulig i en syvseters stasjonsvogn.

Som å sitte utenfor bilen

Du ser også godt. Det enorme panoramavinduet gir deg en utsikt og oversikt som gir en følelse av å sitte utenfor bilen. Er du og familien glad i langturer, kunne vi ikke tenke oss en mer perfekt bil. Ungene sitter nemlig også høyt og har god utsikt, i tillegg at de får fullt utbytte av panoramaglasstaket (ekstrautstyr på Exclusive-modellen).

Kjørefølelsen er upåklagelig behagelig i en bil hvor 130 hester føles helt riktig, og det er vel ikke uten grunn PureTech-motoren ble kåret til årets motor i 2015 og i 2016.

Dessuten: Vi har aldri opplevd smoothere bremsing. Det er nesten så du gleder deg til hver gang du må bremse litt skikkelig.

Mye skjerm

Noe de fleste også vil sette pris på, er kombinasjonen av en syvtommers touchscreen og en tolvtommers HD-skjerm over den igjen. Her gir Citroën deg muligheten til å velge hva du vil se hvor og i hvilke tema-farger du vil se det i. Det er fullt mulig å ha navigasjonen nede eller oppe - eller begge deler. Som er smart og praktisk.

Multifunksjonsrattet i skinn er spekket med funksjoner som aktiv cruisekontroll, hastighetsbegrenser og stemmekommando, og lar deg også styre det fyldige JBL-anlegget med åtte høyttalere, inkludert en sub i gulvet hvor barna sitter. Ikke upopulært i baksetet, det heller.

BARNAS FAVORITT: Vi kjørte seks unger til skolen, og falt for hvor enkelt det var å gjøre om bilen fra femseter til syvseter.
BARNAS FAVORITT: Vi kjørte seks unger til skolen, og falt for hvor enkelt det var å gjøre om bilen fra femseter til syvseter. Vis mer


Barnetesten

Og la oss snakke litt om ungenes forhold til en C4 Picasso, det være seg om du velger en syvseter eller femseter. Her er det kjærlighet ved første blikk, for å si det sånn. Vår tiåring var tydelig stolt da vi dro med ham og fem kompiser for å kjøre dem til skolen.


De, og ikke minst far selv, likte at den er så lett å laste av og på med unger og bagasje. Skal du ha med seks barn på bursdag eller fotballkamp, klapper du bare det ytterste setet i midterste rad sammen og går bak bilen, sveiper og åpner den handsfree bakluken med fotsensoren og drar opp de to ekstra setene.

For å gjøre det enda enklere for deg, er det fullt mulig å felle sitteputen opp og skyve hele setet frem på de to ytre setene.

Å gjøre om bilen fra en femseter til en syvseter (og tilbake igjen) tar bare noen sekunder, og er overraskende enkelt.

De likte også den gode utsikten og benplassen, de likte at de hadde tilgang til å styre viftene selv og ikke minst falt de for de to nedfellbare flybordene med LED-lys bak forsetene. Perfekt på langturer.

Det bør også nevnes at hele fire seter har festepunkter, såkalt Isofix, for barneseter.

Sikkerhet

GLEM LEDNINGER: Her er det trådløs tilkobling via blåtann som gjelder når du vil høre på musikk.
GLEM LEDNINGER: Her er det trådløs tilkobling via blåtann som gjelder når du vil høre på musikk. Vis mer

C4 Picasso har også en rekke sikkerhetssystemer du vil sette pris på etter hvert som du lærer bilen å kjenne. Skiltgjenkjenning gjør det lettere å ikke kjøre for fort, da du har fartsgrensen tilgjengelig på 7-tommersskjermen til enhver tid. Aktiv filskiftevarsler oppdaget vi idet kjørte litt over veistripen på motorveien. Da tok bilen over og fikk oss tilbake i riktig fil. Aktiv blindsonevarsler gir også trygghet ute på veien.

Mange tilkoblingsmuligheter

Mens vi fortsatt styrer med aux-ledningen for å høre på musikk i vår egen bil, er dette kanskje det minst spennende alternativet i en Picasso. I Connecting Box-oppbevaringsrommet har du aux, 12V-stikk, USB-inngang og - dette er perfekt for langturer med barn - 230V-stikk for lading av laptopper.

Men takket være blåtann, kan du enkelt høre musikk trådløst fra mobilen. Enda enklere blir det med Mirror Screen som gjør at du kan få opp en rekke apper fra mobilen opp på syvtommersskjermen og for eksempel styre musikk eller svare på SMS-er ved å tale inn meldingen.

PEN Å SE PÅ: Citroën C4 Picasso-modellene er ikke helt som andre stasjonsvogner.
PEN Å SE PÅ: Citroën C4 Picasso-modellene er ikke helt som andre stasjonsvogner. Vis mer


Komfort for hele familien

Etter to dagers intensiv testkjøring tør vi påstå at en Picasso må være en av de mest familievennlige stasjonsvognene på markedet, hvor hele familien vil være like fornøyde med valget av bil.

For «passasjerkomfort» er i dette tilfellet likt fordelt på hele familiens fire, fem, seks eller syv medlemmer.

GOD BENPLASS: Ungene har god plass bak. Legg også merke til de nedfellbare flybordene, som dessuten har LED-lys.
GOD BENPLASS: Ungene har god plass bak. Legg også merke til de nedfellbare flybordene, som dessuten har LED-lys. Vis mer


Hvilken modell passer deg?

Her er det mye å velge i mellom. Enten du skal ha en fem- eller syvseters Picasso, har begge modellene tre utstyrsnivåer: Trend, Style og Exclusive. Vi kjørte en syvseters Exclusive automat med 130 hester. Så kan du velge om du vil ha automat eller manuell og til slutt må du bestemme deg for hvor mange hester du vil ha. En femseters C4 Picasso leveres med 100, 120 eller 130 hester, mens en syvseters Grand C4 Picasso fås med 100, 120, 130, 150 eller 165 hester.

Felles for dem alle, er at dette er noen av de mest komfortable og familievennlige stasjonsvognene på markedet. Hvorfor ikke ta prøvekjøring på en femseter eller syvseter?

Finnes det en mer familievennlig bil?


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer