Annonsørinnhold

Hellstrøms stekepanne gir jernet

Behandler du den riktig, blir denne jernpannen bare bedre og bedre.

JEVNERE: En Hellstrøm-jernpanne fra Jernia fordeler varmen jevnere og gjør matlagingen mer effektiv.
JEVNERE: En Hellstrøm-jernpanne fra Jernia fordeler varmen jevnere og gjør matlagingen mer effektiv. Vis mer

Er du glad i å lage mat, er det viktig med skikkelig utstyr på kjøkkenet – ikke minst er en solid og pålitelig stekepanne essensielt.

Mange er kjent med teflonpannen og dens ulemper med tanke på å gi jevn varme og et belegg som etter hvert forsvinner.

Skal du derimot ha noe som varer lenge, er en solid jernpanne å foretrekke. For behandler du en jernpanne riktig, ikke minst i begynnelsen, har du et redskap som vil vare i generasjoner. Som er noe å tenke på når du skal handle julegaver.

En helt annen følelse

Vi har testet Hellstrøms 32 centimeter stekepanne av jern, og opplevde at dette var noe helt annet enn den slitte teflonpannen vår – som dessuten hadde fått en ujevn overflate etter mange års bruk. Med det resultat av smør og olje fløt til sidene når vi brukte den.

PLASS TIL MYE: Med den største av Hellstrøms fire jernpanner, får du plass til mye mat.
PLASS TIL MYE: Med den største av Hellstrøms fire jernpanner, får du plass til mye mat. Vis mer


Akkurat dét problemet slipper du med Hellstrøms stekepanne.

Førsteinntrykket er at dette er bunnsolide saker, noe ikke minst vekten gir et inntrykk av. Her kan det være en fordel å prøve å løfte de fire forskjellige Hellstrøm-stekepannene i en Jernia-butikk for å finne den som føles mest komfortabel i din hånd. Du kan velge i mellom 20, 24, 28 og 32 centimeter i diameter. De koster henholdsvis 599 kr., 699 kr., 999 kr. og 1199 kr.

Innkjøring

Før du gir deg i kast med jernpannen, er det viktig å kjøre den inn. Tenk på at dette er redskap du skal leve lenge med, og følger du Hellstrøms råd om hva du bør gjøre før første gangs bruk og hvordan du senere bør rengjøre jernpannen, vil du ende opp med en stekepanne som vil tåle all slags juling.

I sterk motsetning til en teflonpanne trenger du nemlig ikke ta noe hensyn til hvilke redskaper du bruker stekepannen.

ALLE SLAGS REDSKAPER: Du trenger ikke ta hensyn til hvilke redskaper du bruker på en Hellstrøm-jernpanne. Den tåler alt.
ALLE SLAGS REDSKAPER: Du trenger ikke ta hensyn til hvilke redskaper du bruker på en Hellstrøm-jernpanne. Den tåler alt. Vis mer


Før første gangs bruk:

 • Vask pannen i varmt vann.
 • Varm opp pannen med cirka 1 mm olje i bunnen.
 • Slå ut oljen, vask i varmt vann og tørk pannen ren.
Renhold av pannen etter bruk:
 • Vask pannen når den er varm. Bruk meget varmt vann og kjøl gjerne baksiden av pannen med det varme vannet først. Da unngår du matos på kjøkkenet.
 • En fin måte å rengjøre pannen på er også å koke ut pannen med litt varmt vann etter bruk.
 • Bruk oppvaskbørste, men lite såpe, Når pannen er ren, bør du alltid tørke bunnen med tørkepapir og litt olje slik at den får en tynn film. Etter noe tids bruk, kan du forsiktig bruke fin stålull for å få den skinnende ren.
 • Glemmer du å smøre olje i pannen etter vask, kan den korrodere. Det er helt normalt, og kan fjernes ved forsiktig bruk av fin stålull

Ikke glem å smøre

BUNNSOLID: En tung og stor jernpanne tåler svært røff bruk.
BUNNSOLID: En tung og stor jernpanne tåler svært røff bruk. Vis mer


Det siste er spesielt viktig, fikk vi erfare. Vi glemte å smøre den etter bruk én gang, og da var det flekker på pannen når vi hentet den frem igjen. Disse flekkene kan altså fjernes ved hjelp av fin stålull. Glem heller ikke å alltid bruke olje eller smør i pannen når du steker.

I bruk

Så over til det morsomme: bruken. Å bruke en jernpanne for første gang føles som noe helt annet enn for eksempel en teflonpanne. Du merker med en gang at det du steker, det være seg kylling, bacon eller sopp, stekes på en annen måte enn ved teflon. Siden varmen er bedre fordelt i pannen, ser du også at maten blir stekt på en mer effektiv måte.

Og er du en kjøttelsker, er det her Hellstrøms jernpanne virkelig kommer til sin rett. Skal du steke kjøtt er det viktig å kunne steke råvarene med en høy temperatur og der er en tung jernpanne best egnet. Siden den holder godt på varmen får for eksempel et stykke indrefilet en mye jevnere stekeskorpe enn hva en teflonpanne ville ha klart.

Derfor valgte Hellstrøm akkurat denne produsenten:

 • I den lille landsbyen Le Val-d'Ajol nordøst-Frankrike ligger familiebedriften de Buyer, hvor femte generasjon de Buyer holder tradisjonene ved like. I nesten 200 år ha de levert kvalitetsprodukter fra både ny og gammel teknologi tli kjøkkener verden over.

 • Hellstrøm har selv brukt du Buyer-produkter i en mannsalder, så dermed var valget enkelt.
 • Mange profesjonelle kokker bruker jernpanner fra de Buyer, og her får også du tilgang til verktøyene proffene bruker til en overkommelig pris.

 • Finn jernpannen som passer deg best

  Den største av Hellstrøms jernpanner kan kanskje være i tyngste laget for noen, så vi vil igjen oppfordre om å føle hvordan vekten på de ulike pannene ligger i hånden i Jernia-butikken før du gjør et kjøp.

  Og følger du Hellstrøms tips om rengjøring og hva du bør gjøre for første gangs bruk, har du en stekepanne for livet.

  Kanskje noe å gi til deg selv i julegave?

  ENKEL Å RENGJØRE: Bruk oppvaskbørste og lite såpe når du skal rengjøre den. Etter en stund kan du gå over den med fin stålull.
  ENKEL Å RENGJØRE: Bruk oppvaskbørste og lite såpe når du skal rengjøre den. Etter en stund kan du gå over den med fin stålull. Vis mer


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer