Annonsørinnhold

Så lett bygger du en blomsterkasse fra Montér

Har du kapp til overs fra bygging av terrasse? Da lager du lett en blomsterkasse. Alt du trenger er noen geniale stolper.

PERFEKT PÅ PLATTINGEN: Blomsterkassa fra Montér gjør seg svært godt på enhver platting eller terrasse. I tillegg er den enkel å lage og koster svært lite hvis du bruker avkapp.
PERFEKT PÅ PLATTINGEN: Blomsterkassa fra Montér gjør seg svært godt på enhver platting eller terrasse. I tillegg er den enkel å lage og koster svært lite hvis du bruker avkapp. Vis mer

Vi blir pepret med reklame av typen «Dette klarer du fint selv» og som en middels handy mann tenkte vi det var gøy å ta reklamene på ordet - da i samarbeid med Montér, kjedekonseptet for gjør-det-selv-markedet, byggmestere og håndverkere.

Vi er verken byggmester eller håndverker, men noe skal vi da klare gjøre selv.

Montér hjelper deg med alt

Før vi satte i gang dro vi til vår lokale Montér for å kjøpe materialer. Noe av det fine med Montér er deres selvbyggerservice-avdeling. Her hjelper de deg med absolutt alt - og da mener vi alt - og hvor intet spørsmål er for dumt.

Det er spesielt fint for oss som er helt middels handy, men som har lyst å lage ting selv, og som kan pepre de Montér-ansatte med spørsmål som begynner med «Mulig jeg spør dumt nå, men ...».

Her var det bare smil å få, og vi fikk også forklart hvordan vi skulle gjøre dette.

Bruk denne lette guiden

ALT DU TRENGER: Drill, skruer, målestokk og terrassebord. Her har vi begynt å tre på bord inn i de smarte MULTIstolpene.
ALT DU TRENGER: Drill, skruer, målestokk og terrassebord. Her har vi begynt å tre på bord inn i de smarte MULTIstolpene. Vis mer


Vi lagde blomsterkassen etter oppskriften du finner på Montér sine hjemmesider. Den er laget av Montérs leverandør Talgø, og bruker deres førsteklasses og vedlikholdsfrie MøreRoyal-terrassebord og de geniale MULTIstolpene.

Hvorfor er MULTIstolper så geniale? Jo, fordi de gjør det så enkelt å bygge alle slags kasser av avkapp og rester du måtte ha, ikke minst er de perfekte for de av oss som er middels handy.

For å si det enkelt, så er det nesten bare å tre terrassebordene inn i sporene på MULTIstolpene og sku fast. Enklere blir det ikke.

Dette trenger du

SIDEN: Her er den ene siden ferdig. Da var det bare å lage en nøyaktig kopi.
SIDEN: Her er den ene siden ferdig. Da var det bare å lage en nøyaktig kopi. Vis mer


Hva med verktøy. Jo, her trenger du kun fire ting: målestokk, terrasseskruer, drill til skruer og såfremt du ikke er av «Hel ved»-typen som simpelthen elsker å sage for hånd: En gjærsag.

I guiden finner du nøyaktig mål på kappet. Her er det bare å hente frem gjærsagen og sette i gang.

Vi begynte med sidene. Vi tredde én av de tre korte sidebordene inn i sporet på MULTIstolpen og skrudde den fast på skrå. Siden dette er den nederste siden, sier guiden at du bør ha cirka 10 cm fra bunn opp til sidebordet.

GÅR KJAPT: Bruker du den enkle guiden, tar det ikke lang tid å bygge blomsterkassen. Her har vi festet de lange sidebordene sammen med de korte sidebordene.
GÅR KJAPT: Bruker du den enkle guiden, tar det ikke lang tid å bygge blomsterkassen. Her har vi festet de lange sidebordene sammen med de korte sidebordene. Vis mer


På sidebordet fester du en liten lekt som bunnhylla senere kan hvile på. Vi trodde ikke dette var så viktig, men skjønte raskt at det var akkurat det.

Deretter er det bare å tre sidebordet i den andre MULTIstolpen og skru fast.

Sidene først

Så trer du på de to andre korte sidebordene som til slutt skal bli kassen du skal ha blomster i. Skru den øverste fast først, deretter skyver du den andre opp og skrur den fast. Sistnevnte trenger også en lekt som bunnhyllene senere skal hvile på.

Nå hadde vi den ene siden klar. Nå gjør du bare nøyaktig det samme en gang til så du får to sider.

Så henter du frem de seks lange sidebordene og skrur de i flukt med de korte sidebordene. Det er bare å skyve de inn på sporene på MULTIstolpene og skru fast. Du begynner med den ene ferdige kortsiden og så trer du bare den andre ferdige kortsiden oppå og skrur fast.

FERDIG! Helt til slutt legger du på rammen. Her er det viktig å være nøyaktig. Så skrur du fast bunnhyllene nede og oppe.
FERDIG! Helt til slutt legger du på rammen. Her er det viktig å være nøyaktig. Så skrur du fast bunnhyllene nede og oppe. Vis mer


Dette var enkelt, og vi begynte å fantasere om alle andre slags kasser vi kunne bygge. For dette var også gøy, faktisk!

Så lager du rammen

Nå skulle vi lage rammen. Her skal du ha to kortsider og to langsider som alle er kappet 45 grader i endene. Legg de oppå kassen som en slags puslespill og vær svært nøye på at alt passer før du skrur nedi.

Så legger du bunnhyllene i den nederste delen og skur de fast i lekterne som sitter fast i de korte terrassebordene. Gjør det samme i den øverste delen.

Ferdig!

Og der var blomsterkassen vår klar! Følger du guiden du finner på Montérs hjemmesider, gjør du denne jobben på kort tid.

Og det kule er at dette ikke bare blir veldig fint på terrassen din, det blir billig også. Som nevnt bruker du bare kapp og rester til kassen og det eneste du egentlig trenger å kjøpe er MULTIstolpene. Har du ikke kapp til overs? Da kjøper du bare noen terrassebord fra Montér. Bruk guiden til å finne ut hvor mange du trenger.

Den største gleden var likevel reaksjonen fra vår bedre halvdel, som både var imponert over jobben som var gjort og over hvor fin blomsterkassen ble.

FIN! Vi stiftet fast en barkduk inni kassen, fylte den med Leca-kuler og   blomsterjord og satte inn tre fine blomster.
FIN! Vi stiftet fast en barkduk inni kassen, fylte den med Leca-kuler og blomsterjord og satte inn tre fine blomster. Vis merMer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer