Annonsørinnhold

Sil uten slit i jula

Vaske, kok, damp og sil av grønnsakene i én kurv. Perfekt for kålrabbistappen til pinnekjøttet.

MINDRE STRESS: Det blir mye stappe og poteter i jula, så en dampkurv kan være en smart investering. Dette er den minste varianten som tar 1,2 liter. Den store dampkurven tar 2,6 liter.
MINDRE STRESS: Det blir mye stappe og poteter i jula, så en dampkurv kan være en smart investering. Dette er den minste varianten som tar 1,2 liter. Den store dampkurven tar 2,6 liter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har vel alle vært der: Du har kokt grønnsaker og skal sile av vannet. Og så er du litt for ivrig og blir enten skåldet av vanndamp eller får kokende vann på hendene. Som er aldri er morsomt, spesielt ikke i en stressende førjulstid.

Dreamfarm Vebo dampkurv løser denne kjøkkenutfordringen på en enkel måte. I damkurven kan du nemlig vaske, koke, dampe og til slutt sile grønnsakene uten å komme i kontakt med kokende vann.

Enkel og praktisk

Vi lagde kålrotstappe med den, og opplevde dampkurven som enkel og praktisk. Etter å ha kuttet opp kålroten og gulrøttene, var det bare å slenge dem oppi dampkurven og putte den ned i en kjele. Det fine er at dampkurven fra Dreamfarm er laget av silikon, noe som gjør at den passer enhver kjele, stor eller liten.

Les også: Smart mattang

PASSER ALLE KJELER: Dampkurven er laget av silikon og tilpasser seg alle kjeler. Dette er den minste varianten av de to dampkurvene som er tilgjengelige hos Jernia.
PASSER ALLE KJELER: Dampkurven er laget av silikon og tilpasser seg alle kjeler. Dette er den minste varianten av de to dampkurvene som er tilgjengelige hos Jernia. Vis mer


Håndtak som spretter opp

Etter at grønnsakene våre var kokt, var det bare å løfte dampkurven ut av kjelen og la det kokende vannet renne av i vasken. Det gjør du enkelt ved å holde i de to blå håndtakene, håndtak som dessuten spretter opp når du løfter av lokket på kjelen.

Vi glemte at vi kunne la vannet renne av tilbake i kjelen, som jo er mye enklere. Altså gjorde vi det mye mer tungvint enn nødvendig, som kanskje bare var av gammel vane?

Så er det bare å helle grønnsakene tilbake i kjelen og lage stappe. Her kan du for eksempel bruke Dreamfarm Smood Stapper, som presser maten mellom fjærene på stapperen. En annerledes og morsommere måte å lage stappe på, bare pass på å ikke bli for ivrig. Da kan fjærsystemet gjør at stappen spruter litt.

Les også: Kjøkkenest kraftigste arbeidshest

Dampkurven selges eksklusivt hos Jernia, og kommer i to størrelser, 1,2 liter og 2,6 liter. Vi prøvde den minste og den hadde plass til én halvkilos kålrot og én gulrot. Pris er henholdsvis 169 og 199 kroner.

DREAMFARM SMOOD STAPPER: Etter at du har kokt grønnsakene, kan du bruke den fjærbaserte stapperen Smood.
DREAMFARM SMOOD STAPPER: Etter at du har kokt grønnsakene, kan du bruke den fjærbaserte stapperen Smood. Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer