Stor julemattest: - Dette er nydelig!

Er du i tvil om hva du skal servere til jul? Fortvil ikke. Dagbladet har testet årets pinnekjøtt, ribbe, svenskeribbe, lutefisk, akevitt, konjakk og juleøl. Dette er vinnerne - og disse bør du styre unna.

VALGETS KVAL: Det er mye å velge blant når du står foran frysediskene i butikkene. Våre testpanel har gjort jobben enklere for deg. Foto: Elisabeth Dalseg
VALGETS KVAL: Det er mye å velge blant når du står foran frysediskene i butikkene. Våre testpanel har gjort jobben enklere for deg. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert

Jula nærmer seg og mange er fortsatt i tvil om hva de skal servere til jul. Én ting er å velge mellom ribbe, pinnekjøtt og for eksempel lutefisk. Men hvilke merker bør du gå for i år?

For å hjelpe deg å navigere i jungelen av valgmuligheter, har Dagbladet smakstestet godsakene.

- Dette er en ribbe som sier fest, konkluderer testpanelet om årets vinnerribbe.

- Det er uimotståelig, dette vil vi spise mer av, er panelets dom over julens beste pinnekjøtt.

7 tester - disse bør du velge

Mange nordmenn reiser over grensen for å handle til jul. Nytt av året er derfor at vi har testet svenskeribbene. Kan de måle seg med de norske?

LES TEST AV SVENSKERIBBER:

Det er store forskjeller på årets pinnekjøtt, og de som har testvinneren på bordet julaften kan virkelig glede seg, konkluderer vårt testpanel bestående av Erlend Sætherø, Tollef Sundby og Emil Jakobsen fra Nedre Foss Gård restaurant i Oslo.

LES TEST AV PINNEKJØTT:

Det er store forskjeller også på årets hjemlige juleribber, og mange gode å velge mellom. Elleve typer ribbe, både med og uten krydder og ruting, fikk testpanelet til å ta i bruk hele skalaen når de skulle vurderes. Her er det store forskjeller!

LES RIBBETESTEN:

Mange nordmenn sverger til lutefisk i jula. Dagbladet har testet åtte av årets mest populære lutefisk-varianter. Årets beste lutefisk begeistret testpanelet, og jubelen ble ikke mindre da vi så hva den kostet.

LES LUTEFISKTESTEN:

Noen foretrekker julebrus til julematen. For andre hører en liten akevitt med. Men også her er det mye å velge blant. I alt 14 akevitter ble testet av det erfarne dommerpanelet til Dagbladet.

LES AKEVITTESTEN:

Butikkene bugner av juleøl. Dagbladet har testet 21 varianter - både klassikere og spennende nykommere. Årets beste juleøl imponerte og begeistret, men ikke alt falt i like god jord.

LES JULEØLTESTEN:

Konjakk er også å finne på mange bord i norske julehjem. Dagbladets eksperter har testet 13 konjakker som alle er blant de seneste lanseringene på polet. To av dem får terningkast seks - og en av dem er blant de billigste i testen.

LES KONJAKKTESTEN: