Xiaomi 11T Pro

0–100 %: 17 minutter!

Ladingen går så rask at de kaller det noe annet enn hurtiglading.

SUPERHURTIGLADING: Xiaomi setter en ny standard for hurtiglading av mobiltelefoner. Foto: Xiaomi
SUPERHURTIGLADING: Xiaomi setter en ny standard for hurtiglading av mobiltelefoner. Foto: Xiaomi Vis mer
Publisert

Apple lanserte denne uka iPhone 13, som i tillegg til bedre batteritid og brikkesett, også kan skilte store kameraforbedringer. Ett av områdene iPhone 13 ikke så noen forbedringer, er ladingen, og nykommerne støtter maksimalt 20 watt.

Det høres kanskje bra ut sammenliknet med 5 og 10 watt, som tidligere var normen på Apples iOS-enheter, men det blekner i sammenlikning med konkurrentene.

17 minutter ...

Xiaomi, som nylig passerte både Apple og Samsung i det europeiske mobilmarkedet, introduserte denne uka mobilen Xiaomi Mi 11T Pro og uttalte at dette er «en ny æra innenfor lading».

Mobilen støtter nemlig lading ved 120 watt – lader medfølger i esken – og er så rask at Xiaomi sier at de ikke vil omtale det som hurtiglading, men bruker i stedet «HyperCharge».

Med laderen på 120 watt skal det ta 17 minutter(!) å lade det 5000 mAh-store batteriet fra 0 til 100 prosent.

Xiaomis hurtiglading overgår alt annet, så gjenstår det å se hvordan batteriet blir påvirket. Foto: Xiaomi
Xiaomis hurtiglading overgår alt annet, så gjenstår det å se hvordan batteriet blir påvirket. Foto: Xiaomi Vis mer

Xiaomi viser riktignok til at resultatene stammer fra laboratorietester, men det er allerede tester ute som faktisk har bedre resultater. Nettstedet TechRadar skriver at de har registrert ladetider helt ned i 15 minutter.

For å forhindre at batteriet tar skade eller blir overopphetet under den raske ladingen, har Xiaomi implementert 35 sikkerhetsmekanismer i ladeteknologien, som er sertifisert av det tyske selskapet TÜV Rheinland. Selskapet garanterer minst 80 prosent kapasitet etter 800 ladesykluser - til sammenligning garanterer Apple minst 80 prosent etter 500 ladesykluser.

Samtidig vet vi at Xiaomi jobber med enda kraftigere mobillading på 200 watt, som skal være i stand til å lade et batteri på 4000 mAh på 8 minutter.

Avanserte videofunksjoner

Ellers er Xiaomi 11T Pro i samme designstil som Mi 11 og Mi 11 Pro som ble lansert tidligere i år, med et sidestilt kamera på baksiden. Den har med andre ord ikke den voldsomme kameramodulen på baksiden slik som Mi 11 Ultra.

Selve kameraet er utstyrt med tre sensorer, deriblant en hovedsensor på 108 megapiksler, en 2x telemakro på 5 megapiksler og en 8 megapiksler ultravidvinkel på 120 grader. Dog har ikke kameraet støtte for optisk bildestabilisator, ei heller 5x periskopkamera som forgjengeren har.

Foruten superladingen, ser det ut til at kameraet også er et satsingsområde for Xiaomi. Med ord som «Cinemagic» for å demonstrere de avanserte filmefunksjonene mobilen har som Time Freeze, Magic Zoom, lage kloner av personer i videoer og filme i 8K-oppløsning.

Ikke IP68

Ellers er mobilen utstyrt med en 6,67 tommer stor amoled-skjerm hvis oppløsning er på 2400 x 1080 piksler. Skjermen har også 120 Hz oppfriskingsrate, TrueColor, Dolby Vision og HDR10+, samt en lysstyrke på opptil 1000 nits.

På innsiden sitter Qualcomms kraftige Snapdragon 888-brikkesett og nevnte batteri på 5000 mAh.

Xiaomi 11T Pro har ikke den voldsomme kameramodulen som Mi 11 Ultra har. Foto: Xiaomi
Xiaomi 11T Pro har ikke den voldsomme kameramodulen som Mi 11 Ultra har. Foto: Xiaomi Vis mer

Tross gode spesifikasjoner jevnt over, har ikke Xiaomi 11T Pro IP68-sertifisering, kun IP53. Den er med andre ord ikke beskyttet mot en dukkert i vannet, men tåler kun en vannsprut eller to.

IP-sertifiseringen er dermed ikke like imponerende som resten av mobilen, og noe å være obs på.

Konkurransedyktig pris

Xiaomi 11T Pro blir tilgjengelig i fargene svart, hvit og blå kommer i konfigurasjoner på 8 GB minne og 256 GB lagringsplass og 12/256 GB med en anbefalt utsalgspris på henholdsvis 649 og 699 euro.

Vi har ikke de norske prisene og de europeiske er oppgitt uten moms, men ved å konvertere prisene til norsk valuta og legge på 25 prosent moms, blir det rundt 8200 kroner for 8/256 GB og 8800 kroner for 12/256 GB.

Hva tilgjengelighet gjelder, venter vi fortsatt på informasjon der også.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer