1. Hva er en god web-idé?

En virkelig god web-idé i 2001 er ofte en idé som får folk til å være litt tvilende inntil de ser det endelige resultatet. Grunnen til dette er at hvis alle med en gang skjønner at ideen din er god, er det store muligheter for at den allerede er opptatt.

Publisert

Ofte er det lett å glemme at Internett er kommunikasjon mellom mennesker, og at enkle og gode løsninger og god service er avgjørende for å ha suksess.

Historiene i pressen om mennesker som har tjent seg søkkrike på Internett er unntak. De fleste som har klart å tjene på penger på Internett, har klart dette fordi de har hatt tålmodighet til å vente på de store inntektene.

Gode regler for en web-satsning

Finn din egen nisje. Satse der du får minst mulig konkurranse i oppbygningsfasen.Finn et område hvor du selv opplever at noe mangler, enten det gjelder kvalitet, innhold, service eller nytteverdi.Ikke mist perspektivet. Definer ditt satsningsområde, og unngå å vanne dette ut. Det er viktig at både du og dine kunder/lesere vet nøyaktig hva du driver med, og dermed også hva du ikke driver med.Gjør det bedre. Det er ingen som gidder å kjøpe noe fra din web-butikk hvis de får det billigere i en vanlig butikk. Du får heller ikke særlig mange lesere til et nettmagasin hvis du stadig skriver om ting som andre har skrevet om tidligere.Gjør det enkelt. Webben er effektiv og elegant hvis den brukes på riktig måte – pass derfor på at du frigjør deg fra det som var standard før webben kom, og at du utnytter alle muligheter som webben gir.Ta ett steg om gangen – ikke gjør noe som blir for stort for deg og dine ressurser.Ikke ta for lite steg til å begynne med – skal du lykkes på Internett må du satse seriøst, et magasin med tre artikler i måneden eller en butikk med en håndfull varer vil neppe interessere særlig mangeVær forberedt på lite kunder eller lesere i de første månedene.Ikke regn med å tjene penger før lenge etter at du har startet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.