10 apper for alle smartmobiler

Her er ti apper du kan bruke uansett om du har Android, iOS eller Windows Phone.

Skal du bytte plattform, eller bruke to mobiler fra forskjellige verdener samtidig?  Foto: KIRSTI ØSTVANG
Skal du bytte plattform, eller bruke to mobiler fra forskjellige verdener samtidig? Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å bytte over fra en mobil-plattform til en annen kan være lettere sagt enn gjort.

Jo lengre man har brukt samme operativsystem, og jo flere apper og annet innhold man har kjøpt, jo mindre blir lysten på å konvertere.

I tillegg kan muligheten også bli mindre. Kanskje er det verktøy man rett og slett ikke klarer seg foruten.

Da er det naturligvis lurt å velge apper og tjenester som fungerer så mye på tvers av plattformene som mulig. Det vil gjøre det mye enklere dersom du lar deg friste av en ny telefon som egentlig er utenfor din sfære.

Vi har funnet ti apper du er garantert å finne uansett om du bruker Android, iOS eller Windows Phone. Noen er mer åpenbare enn andre. Kriteriet? De må være offisielle, det vil si ikke laget av en tredjepart.

Savner du en app fra oversikten? Tips oss i kommentarfeltet nedenfor!

Les også: Fjernstyr Windows-PC-en fra iOS og Android

1. Facebook

10 apper for alle smartmobiler


Er et av verdens mest besøkte nettsteder, og er en av de mest populære mobilappene også. Lar deg kommunisere med venner, familie og andre bekjente på Facebook fra telefonen din. Appene ser og oppfører seg litt annerledes på de ulike plattformene, men grunnfunksjonene er de samme.

Last ned:
Facebook for Android (Google Play, gratis)
Facebook for iOS
Facebook for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)

2. Twitter

10 apper for alle smartmobiler


Twitter er nettsamfunnet for deg som vil følge med på hva som skjer i verden rundt deg. En ypperlig måte å følge med på nyheter, følge kjendiser, idrettsstjerner og journalister du er interessert i. Det finnes gode tredjepartsklienter på de respektive plattformene, men den offisielle appen gir deg stort sett det du trenger.

Last ned:
Twitter for Android (Google Play, gratis)
Twitter for iOS (App Store, gratis)
Twitter for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)

3. Viber

10 apper for alle smartmobiler


Denne appen lar deg ringe og sende meldinger over internett, og det betyr at du i praksis gjør dette uten kostnad om telefonen din er koblet til et trådløst nettverk. Dermed kan du ringe helt gratis til kjæresten din som sitter på et hotellrom i Barcelona; faktisk med bedre kvalitet enn en vanlig telefonsamtale også dersom begge har god nettilgang.

Last ned:
Viber for Android (Google Play, gratis)
Viber for iOS (App Store, gratis)
Viber for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)

4. Skype

10 apper for alle smartmobiler


Hvis du ønsker å ha videosamtaler, er det Skype som gjelder, i hvert fall om personen i andre enden bruker et annet mobil-operativsystem som deg. Du kan snakke både over trådløst nettverk og mobilnettet, men husk at sistnevnte kan koste dyrt, særlig i utlandet.

Last ned:
Skype for Android (Google Play, gratis)
Skype for iOS (App Store, gratis)
Skype for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)

5. Wimp

10 apper for alle smartmobiler


Både Apple, Google og Microsoft tilbyr tjenester for å høre på og kjøpe musikk, men enten så fungerer de ikke på alle tre mobil-plattformene, eller så er de ikke tilgjengelig i Norge. Velg en streamingtjeneste i stedet. Spotify er naturligvis et alternativ, men velger du Wimp, får du det beste norske utvalget, og masse andre gode redaksjonelle anbefalinger. På Android og iOS-appen får du i tillegg mulighet til å høre musikk uten komprimering via WiMP Hifi, men da stiger prisen til det dobbelte. Pris: Fra 99 kroner i måneden.

Last ned:
Wimp for Android (Google Play, gratis)
Wimp for iOS (App Store, gratis)
Wimp for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)

6. Shazam

10 apper for alle smartmobiler


Enda en musikkapplikasjon. Hører du en sang på radioen eller på et utested, men klarer du ikke helt å plassere den? Fyr opp Shazam, trykk på sirkelen midt på skjermen, og vent i noen sekunder. Du vil så få opp hvilken sang som spilles, mulighet for å kjøpe den, se YouTube-videoen med mer.

Last ned:
Shazam for Android (Google Play, gratis)
Shazam for iOS (App Store, gratis)
Shazam for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)

7. Netflix

10 apper for alle smartmobiler


Hvorfor ta bryet med å kopiere DVD-samlingen over på datamaskinen, for å så overføre de til mobilen eller nettbrettet, når det finnes streamingtjenester som gjør det mye enklere. Netflix har kanskje ikke alle de nyeste filmene og tv-seriene, men vi er sikker på at de fleste vil klare å finne noe å se på for de 79 kronene i måneden det koster å abonnere på tjenesten.

Last ned:
Netflix for Android (Google Play, gratis)
Netflix for iOS (App Store, gratis)
Netflix for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)

8. Kindle

10 apper for alle smartmobiler


Mens vi venter på at den norske bokbransjen skal gjøre det enkelt og prisvennlig å laste ned og lese norske ebøker, finnes det nok av utenlandske alternativer å velge mellom. Ingen er imidlertid bedre enn Kindle, i hvert fall om du kan leve med å måtte lese på engelsk. Det finnes apper for så godt som alle plattformer, og i tillegg synkroniseres bokmerker på tvers av enheter, slik at du kan fortsette å lese der du slapp selv om du bytter til noe annet.

Last ned:
Kindle for Android (Google Play, gratis)
Kindle for iOS (App Store, gratis)
Kindle for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)

9. SkyDrive

10 apper for alle smartmobiler


Nettlagring er kjekt til mye, både for sikkerhetskopiering, men også slik at du har tilgang til de viktige filene dine uansett hvor du befinner deg. Det finnes et drøss av alternativer å velge mellom her, men den appen som er tilgjengelig på alle plattformer fra offisielt hold er SkyDrive. Microsofts skytjeneste mangler riktignok automatisk opplasting av mobilbildene på Android og iOS, men den jobben kan du enkelt gjøre manuelt.

Last ned:
SkyDrive for Android (Google Play, gratis)
SkyDrive for iOS (App Store, gratis)
SkyDrive for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)

10. Evernote

10 apper for alle smartmobiler


Evernote er den ultimate digitale notatbok-appen som lar deg lagre både tekst, lyd og bilder, og få tilgang til innholdet på tvers av de fleste plattformer. Det er et omfattende verktøy, men i senere tid har også brukergrensesnittet blitt penere og enklere, og dermed lettere å bruke.

Last ned:
Evernote for Android (Google Play, gratis)
Evernote for iOS (App Store, gratis)
Evernote for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)

Les også: Derfor bør du være ekstra forsiktig på Snapchat

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer