Spill

10-åring brukte 8000 kroner på «Roblox»

Moren fortviler, men problemet kunne enkelt vært unngått om hun brukte denne funksjonen.

DYRT: Sønnens spilløkt ble en dyr affære. Foto: Leon Keith/AP Photo/NTB
DYRT: Sønnens spilløkt ble en dyr affære. Foto: Leon Keith/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en video som har fått over 8,4 millioner visninger på TikTok forteller den fortvilte moren Linzy Taylor om hvordan hennes ti år gamle sønn hadde brukt over 800 dollar, drøye 8000 norske kroner, på til sammen elleve kjøp i det populære spillet «Roblox».

«Roblox» er et ekstremt populært spill der spillerne kan lage minispill for hverandre.

Ifølge Medietilsynet er de fleste spillene er gratis, men noen tar betalt for opplevelsen. Andre ber om mindre beløp for å kjøpe gjenstander eller fordeler i spillet.

Trikset tyvene bruker

Vi har opp gjennom åra lest mange historier om foreldre hvis barna deres har svidd av tusenvis på appkjøp, men metoden sønnen skal ha brukt skiller seg ut fra tidligere.

Gutten kjente angivelig ikke til morens passord, men hadde koden til Apple-enheten.

Han åpna «Roblox», og da han prøvde å gjøre en såkalt «in-app purchase», trykka han på «Glemt passord» og tasta inn iPhone-koden. Så fikk han endra passordet til sitt eget, og det var bare for han å slå seg løs med spillkjøp.

Dette skal være samme metode som brukes av tyver for å stjele iPhoner og tilbakestille Apple ID-passordet, ifølge AppleInsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer