10 fine klokke-widgets til Android

Lei den gamle klokka? Den kan du enkelt bytte ut.

Android-klokker finnes i mange, mange varianter.
Android-klokker finnes i mange, mange varianter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kan for så vidt spørre seg hva nytten er av en klokke-widget på hjemmeskjermen, siden alle Android-telefoner (i hvert fall som vi har sett) allikevel viser klokkeslettet med liten skrift øverst i høyre hjørne.

Det ser selvsagt litt stiligere ut, da, og så kommer du ofte rett til klokke-appen når du trykker på den, slik at du kan slå på alarmen til i morgen tidlig og den slags.

I Android Market finnes det en haug av klokke-widgets. Vil du fjerne den gamle (om du har en), holder du bare fingeren nede på den i et halvt sekund, før du deretter kan dra den til søppelkassa (den slettes ikke og kan hentes ut senere), og for å legge til en ny, holder du fingeren nede på en ledig plass på hjemmeskjermen og legger til en ny.

Les også: 11 anbefalte Android-widgets

Under finner du ti klokkevarianter i alle former og farger. Har du en egen favoritt, er du selvsagt velkommen til å tipse DinSides lesere om den i kommentarfeltet under artikkelen.

10 fine klokke-widgets til AndroidWP Clock (6,-) – Med stor og tydelig skrift får du klokkeslett, ukedag og dato, og om du vil kan du også se gjenstående batteri (i prosent), samt hvilket nettverk du er koblet til. WP Clock er strengt tatt ikke en widget, men et levende bakgrunnsbilde (live wallpaper), som gjør at du kan legge ikoner over klokka. Det lar seg også kombinere med et vanlig bakgrunnsbilde, og du får en haug av valgmuligheter i forhold til skrifttype, farge, størrelse osv. For deg som har et Honeycomb-basert nettbrett, fungerer WP Clock også der.

Finnes også i gratisversjon om du vil prøve først: WP Clock light

10 fine klokke-widgets til AndroidSiMi Clock Widget (gratis) - enkel og stilren, med mulighet for å se klokkeslett, ukedag/dato, samt værmelding (også stedsspesifikk) og batterilevetid. Hvert felt lar deg også starte en app om du trykker, slik at f.eks. timene kan starte kalenderen mens minuttene starter klokkeapplikasjonen. Lysstyrken til batteriindikatoren reflekterer også hvor mye batteri som er igjen.

Liker du SiMi Clock Widget, kan du også donere 12 kroner til skaperen ved å kjøpe donasjonsversjonen: SiMi Clock Pro (Donate)

10 fine klokke-widgets til Android3D digital weather clock (gratis) -
Minner veldig om den som LG har valgt som standard på sine telefoner og viser både været, klokkselettet, dato samt gjenstående batterilevetid. Et trykk på værikonet gir deg værmeldingen for det aktuelle stedet (støtter kun ett sted og ikke dynamisk oppdatering ut fra hvor du er), og du kan også sette opp widgeten med snarveier på time- og minuttallet.

>> DinSides mobiltester

10 fine klokke-widgets til AndroidPolyClock (kr 16,-) - er du ofte ute og reiser, eller kommuniserer du med folk som befinner seg på helt andre steder? I så fall kan PolyClock være en smart widget. Med denne kan du sette opp flere ulike steder verden rundt for å vise klokkeslettet på de respektive stedene, og som du ser får du også en indikasjon på om det er dag eller natt der så du slipper å regne det ut selv. Widgeten har også flere ulike visningstyper, som du ser på bildet.

10 fine klokke-widgets til AndroidClockr (gratis) - mer minimalistisk får du det neppe; kun en tekst som forteller hvor mye klokka er uten å bruke sifre. Du kan skreddersy farger, skygge etc., og går du for fullversjonen (Clockr Evolution, kr 8,50) kan den også vise datoen.

10 fine klokke-widgets til AndroidBobClockD3 (gratis) - også her en minimalistisk variant, som du ser på bildet. Du kan velge farge på timer og minutter, samt velge hvorvidt du vil starte en klokkeapplikasjon om du trykker.

10 fine klokke-widgets til AndroidBeautiful Widgets (kr 15,-) - sannsynligvis den mest populære i hele Android Market, som også har "redaktørenes valg"-utmerkelsen. Dette er strengt tatt et sett med mange typer widgets, til både klokke, vær, batterilevetid etc. Finnes i haugevis av størrelser og varianter (nye skins kan lastes ned).

10 fine klokke-widgets til AndroidAnalog clock collection (gratis) - la oss ikke glemme de analoge klokkene. Her får du noen titalls analoge klokker i ulike størrelser og farger, og et trykk tar deg rett til alarmoppsettet på telefonen.

10 fine klokke-widgets til AndroidAdvanced clock widget pro (kr 4,-) - nok en minimalistisk variant, men med et rikt utvalg av formatteringsmuligheter. Denne widgeten har også støtte for å vise når alarmen kommer til å ringe neste gang, gjenstående batteri, værmelding, oppetid, minnebruk etc.

SAMLESIDE:

Android

10 fine klokke-widgets til AndroidFiftyTwo (gratis) - ok, så viser den faktisk ikke tiden, men til gjengjeld kan den vise ukenumre, dato, nedtelling til en spesiell dato eller motsatt; altså antall dager siden du sluttet å røyke eller hva det måtte være.

Hvilken klokkewidget bruker du? Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer