10 kjekke Snapchat-triks

Sprit opp bildene, forstå de kryptiske funksjonene og sjekk statusen din.

SNAPP, SNAPP: Bruker du den ikke selv, har du garantert sett noen andre gjøre det. Snapchat er en enkel og rask måte å sende bilder på, og med noen enkle triks kan du få langt mer ut av tjenesten. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SNAPP, SNAPP: Bruker du den ikke selv, har du garantert sett noen andre gjøre det. Snapchat er en enkel og rask måte å sende bilder på, og med noen enkle triks kan du få langt mer ut av tjenesten. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For halvannet år siden kalte jeg Snapchat «en dårlig spøk». Der argumenterte jeg for hvorfor «det er like dumt å tro på midlertidige bilder som å tro på spøkelser».

LES OGSÅ: Slik kan Snapchat-bildene du sender lagres av mottaker

Men er du inneforstått med at Snapchat på ingen måte er et fristed hvor du kan snappe hva det skulle være, fritt for bekymringer om at bildet lagres og deles videre, er det ingenting i veien for å hive seg på nordmenns nye besettelse.

Snapchat er en app som ikke holder deg i hånda; mange funksjoner er godt gjemt, andre nærmest umulig å forstå uten at noen forklarer dem. Denne lista vil derfor inneholde mye som er åpenbart for gamle ringrever, men som forhåpentligvis kan være nyttig for nybegynnere.

Her er ti ting du burde vite om Snapchat.

1: Send video

For de som er helt nye på Snapchat: Når du tar et bilde, lar knappen øverst til venstre deg skru av og på blitz, mens knappen til høyre velger mellom front- eller bakkameraet. Altså selfie, eller ikke-selfie.

Den runde knappen nederst lar deg ta et bilde om du trykker raskt på den, men holder du den inne, tar du opp en video. En rød ring tegnes rundt knappen mens du filmer, og når ringen er fylt etter ti sekunder, er det stopp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer