2010-2019

10 mobiler som farget tiåret

Her er modellene vi husker spesielt godt, men ikke alle ble store suksesser. Forståelig nok.

VÅGALT: iPhone 7 markerte starten på slutten for den analoge hodetelefonkontakten. Vågalt, mente vi da vi testet den i 2016. Foto: Dinside.no
VÅGALT: iPhone 7 markerte starten på slutten for den analoge hodetelefonkontakten. Vågalt, mente vi da vi testet den i 2016. Foto: Dinside.no Vis mer
Publisert

Det er straks ti år siden 2010. For oss som har levd en stund, høres det helt absurd ut. Enkelte ganger føles det som det er ti år siden 1990.

Men når man ser på hvilke mobiltelefoner vi fiklet med for ti år siden, skjønner man at tiden har gått.

Ta for eksempel iPhone 4, som vi testet i august 2010, og som ingen tenkte på som spesielt liten den gang. I dag framstår den nærmest som en mobilbaby - med sin 3,5 tommer lille skjerm.

Det er uansett den første mobilen vi vil trekke fram fra det året, for den gjorde dypt inntrykk på oss. Vi skjenket den en sekser på terningen i vår test, og trakk fram strålende design, fantastisk skjerm, lynrask ytelse og topp kamera som årsaker til nettopp det. For på dette tidspunktet, kan vi vel si at de fleste konkurrentene lå et stykke bak Apple på brukeropplevelse.

En av konkurrentene som virkelig bød opp til dans, var HTC. Noen måneder tidligere, nærmere bestemt 29. april, publiserte vi testen av HTC Desire - som «knuste alt annet». Dette var en Android-mobil med 3,7 tommer skjerm, som blant annet var «en råtass ytelsesmessig» og «en utrolig kompetent, brukervennlig og komplett telefon» (sitater fra testen).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer