10 ting å glede seg til i iOS 9

Høydepunktene i Apples store oppdatering.

OPPDATERES I HØST: I september kommer en ny versjon av operativsystemet til iPhone og iPad. Men hva er nytt? Foto: KIRSTI ØSTVANG
OPPDATERES I HØST: I september kommer en ny versjon av operativsystemet til iPhone og iPad. Men hva er nytt? Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig lettet Apple på sløret for iOS 9. Den kommende oppdateringen av operativsystemet til iPhone og iPad kommer som vanlig med en rekke nyheter.

Denne gangen har Apple lagt mye vekt på optimalisering og stabilitet, slik at det skal fungere så bra som mulig uten for mange feil og problemer. Men det er selvfølgelig også det vanlige lasset med nye funksjoner.

Her er ti ting å glede seg til i iOS 9, pluss litt til.

LES OGSÅ: Slik blir den neste Android-versjonen

#1) Krever mindre plass

Som sagt er en del av nyhetene i iOS 9 av den usynlige sorten. Apple har gjort en del justeringer «under panseret», som forbedret ytelse i apper. Til glede for mange vil oppdateringen kreve mindre ledig plass for installasjon enn før, bare 1,3GB, mot 4,6GB i iOS 8.

Forhåpentligvis vil ikke like mange få problemer med å oppdatere, slik tilfellet var fjor.

En annen ny funksjon kalt «app thinning» kan også hjelpe på lagringsproblemer, særlig for dem som bare har 8 eller 16GB lagringsplass. Den sørger for at en app ikke tar opp mer plass enn den må.

Frem til nå har en app inneholdt komponenter for å fungerer på alle iOS-enheter, noe som betyr at man har lagret masse data man ikke trenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer