Android vs iPhone:

10 ting ved iPhone som Android-brukere misunner

Hva ønsker Android-brukere seg fra iOS?

TINGENE ANDROID-BRUKERE ØNSKER SEG: Her er ti ting iPhone har, som Android-brukere ønsker seg. Foto: Pål Joakim Pollen
TINGENE ANDROID-BRUKERE ØNSKER SEG: Her er ti ting iPhone har, som Android-brukere ønsker seg. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

På Reddit diskuteres så mangt, og når trådene har tusenvis av deltakere og innlegg, kan man begynne å hente ut ganske mange interessante poenger.

Reddit fungerer nemlig slik at alle kan stemme opp og ned alle poster og kommentarer, som regel for å uttrykke en enighet eller uenighet.

Og når temaet er hva Android-brukere misunner iPhone-brukere, kan antallet «upvotes» fra brukerne gi en meget god pekepinn på hva mannen og kvinnen i gata mener om nettopp dette spørsmålet.

Her har vi samlet de ti tingene Android-brukere misunner iPhone-brukere, og vi begynner nederst:

#10: Lavt batteriforbruk når telefonen ikke er i bruk

«1 prosent i løpet av natten mot 5-8 prosent på alle Android-telefoner jeg har hatt», sier en av brukerne og skulle gjerne sett at Android-telefoner brukte mindre strøm når de ikke var i bruk.

På dette punktet er ikke alle helt enige og mener det er prisen å betale for at operativsystemet ikke dør helt selv om man ikke bruker telefonen. Eksempelvis nevnes sikkerhetskopiering av bilder og video til Google Foto, som kan pågå i bakgrunnen på Android. På iOS er du nødt til å starte appen for å sette i gang slik sikkerhetskopiering.

Erfaringene virker også å være varierte med tanke på hvor mye av batteriprosenten som forsvinner i løpet av en natt.

#9: At spill kommer kjappere

Det er ingen hemmelighet at veldig mange spill kommer først på iOS, og noen ganger ikke på Android i det hele tatt.

Civilization VI er ett av mange spill som kun er tilgjengelig på iOS.
Civilization VI er ett av mange spill som kun er tilgjengelig på iOS. Vis mer

Spillene som nevnes spesifikt i posten er Civilization VI og Stardew Valley.

Sistnevnte kom i oktober på iOS og ble lovet Android-lansering i løpet av fjoråret, men fortsatt er det ikke å finne i Googles app-butikk.

#8: Full systembackup og gjenoppretting

Helt siden iPhones spede barndom har brukerne hatt muligheten til å ta sikkerhetskopi av alt på telefonen, enten via iTunes eller senere via Apples skytjeneste, iCloud. Og hente det tilbake om man bytter telefon.

Dermed er det ikke helt krise om telefonen blir stjålet, siden du da kan kjøpe en ny og få tilbake alt innholdet som lå på den gamle, gitt at innholdet nylig har blitt sikkerhetskopiert.

Android har ikke dette bakt inn i operativsystemet som en universell funksjon, men noen produsenter (som Samsung og Huawei) har egne medfølgende løsninger som fungerer på noenlunde samme måte.

#7: Betimelige oppdateringer

Hver gang Apple slipper en ny iOS-oppdatering, blir den umiddelbart tilgjengelig for alle iOS-brukere, såfremt telefonen ikke er for gammel (som regel inntil fem år).

På Android kan det drøye månedsvis fra en ny Android-versjon blir sluppet, og til man får den på telefonen sin – hvis man i det hele tatt får den. Selv på toppmodellene får man ofte bare en oppdatering eller to.

Her har Android-produsentene definitivt noe å lære.

#6: Myke og mer gjennomtenkte animasjoner

Apple får også ros av Android-brukerne for animasjonene i operativsystemet, som oppleves som silkemyke sammenlignet med det som er vanlig på Android.

En av brukerne sikter til hvordan man på en iPhone X skyver fingeren opp fra bunnen for å bytte app, der app-vinduet «henger fast» i fingeren selv om du sveiper den rundt i alle retninger på skjermen, mens tilsvarende animasjoner på en Pixel 3 ikke er i nærheten av like myk og presis.

Vi kommenterte det samme i testen av Huawei Mate 20 Pro:

En ting vi dog ikke lar oss imponere over med tanke på ytelsen, er vindusanimasjonene om man velger å bruke det nye sveipegrensesnittet, som nå er blitt standard i Android 9. Her virker alt litt tungt og hakkete sammenlignet med smøropplevelsen fra iPhone.

#5: iMessage som standard meldingsapp

Apple har holdt på den samme meldingsappen i alle år, der iMessage ble lagt til som en tilleggsfunksjon i 2011 (iOS 5). Den gangen ble de fleste fakturert per sendte SMS, som gjorde at det var litt stort at man kunne sende meldinger «gratis» til andre iOS-brukere.

Google, som står bak Android, har kommet med en rekke meldingsapper opp igjennom årene, som Gtalk, Hangouts, og Allo, men i motsetning til iOS har det aldri vært én app alle har brukt.

#4: Brukbare nettbrett

På fjerdeplass kommer savnet etter gode iPad-konkurrenter. Brukeren som har postet kommentaren mener iPad er milevis foran Android-konkurrentene, selv om Apple ikke får utnyttet nettbrettets fulle potensial med iOS som operativsystem.

MISUNNER IPAD: Mange Android-brukere skulle ønske at det fantes en skikkelig iPad-konkurrent som kjørte Android. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MISUNNER IPAD: Mange Android-brukere skulle ønske at det fantes en skikkelig iPad-konkurrent som kjørte Android. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Det siste var også noe av det vi satte fingeren på da vi testet høstens nye iPad Pro-modell.

En annen bruker kommenterer at iPad-apper som regel er laget for iPad, mens man på et Android-nettbrett ofte får følelsen av at appene er laget for mobil, men forstørret.

#3: Stille-bryteren

Helt siden Apple lanserte den første iPhone-modellen, har telefonene hatt en bryter på siden som setter telefonen i stillemodus, der ringelyder og den slags blir slått av.

BRYTER: Den lille bryteren over volumknappene, som setter telefonen i stille modus, er en av tingene Android-brukere misunner iPhone-brukere mest. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BRYTER: Den lille bryteren over volumknappene, som setter telefonen i stille modus, er en av tingene Android-brukere misunner iPhone-brukere mest. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Dette er det tydeligvis mange som ønsker seg på Android. Vel å merke har telefoner fra OnePlus samme mulighet, og flere brukere nevner også at de har omprogrammert Bixby-knappen på Samsung-telefoner til å gjøre det samme, selv om det har noe høy brukerterskel.

#2: Skjermopptak med lyd

En av mulighetene som kom med iOS 11-oppdateringen for halvannet år siden var å spille inn alt som skjer på skjermen – inkludert lyden fra telefonen.

Mange Android-telefoner har lenge hatt muligheten til å spille inn hva som skjer på skjermen, men de aller fleste av dem gjør det uten å ta med lyden.

#1: Trykk på toppen for å skrolle opp

Og her er det Android-brukere ønsker seg mest: I iOS kan man trykke på statuslinja på toppen (altså der klokka og lignende er plassert) for å skrolle helt opp i en hvilken som helst app, enten det er snakk om en nettside eller Instagram-feeden. Den muligheten mangler på Android.

1200 upvotes tilsier at akkurat dette er noe mange savner, selv om en av brukerne poengterer at savnet har gitt seg etter at telefonene har begynt å bli «høyere enn de fleste bestemødre».

Se opp for tilsvarende artikkel i motsatt retning i nær fremtid!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer