Quick Charge 5

100 prosent på et kvarter

Ny ladeteknologi kommer i høst og skal være lynrask.

QUICK CHARGE 5: Flere av høstens nye telefoner for støtte for den lynraske ladeteknologien. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock
QUICK CHARGE 5: Flere av høstens nye telefoner for støtte for den lynraske ladeteknologien. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer
Publisert

Brikkesettprodusent Qualcomm lover lynraske hastigheter med sin nyeste ladeteknologi, Quick Charge 5.

Dette er den første oppdateringen til ladestandarden siden 2017, men det ser ut til at Qualcomm har brukt tida godt. Ifølge selskapet er Quick Charge 5 70 prosent mer effektiv enn Quick Charge 4 med opptil 4 ganger raskere lading, og det samtidig som temperaturen holdes 10 grader lavere.

Qualcomm sier at det skal det være mulig å lade en enhet fra 0 til 50 prosent på 5 minutter. Kanskje mer imponerende: 0–100 prosent på 15 minutter.

Ladestandarden støtter faktisk lading over 100 watt – det er 20 ganger kraftigere enn laderen som følger med i esken til en ny iPhone.

Teknologien er selvsagt bakoverkompatibel slik at det er mulig å lade eldre produkter, men det kreves Quick Charge 5-kompatible enheter for de aller raskeste ladetidene.

Kan forringe kapasiteten

Qualcomm er ikke alene om å utvikle raske ladestandarder, og nylig viste kinesiske Oppo frem sin nyeste versjon av VOOC-teknologi, som er på 125 watt.

På 5 minutter skal lading av et batteri på 4000 mAh gi 41 prosent kapasitet. 0–100 prosent skal gå unna på 20 minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.