11 anbefalte Android-widgets

Mer kraft på hjemmeskjermen.

Foto: Little android figurines av Pictures from Heather, CC-BY
Foto: Little android figurines av Pictures from Heather, CC-BY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av forskjellene mellom Android og iOS er støtten for såkalte widgets; små programmer som kjører direkte på hjemmeskjermen.

Og de finnes i mange former og farger – værvarsler, batteriinformasjon, styring av volum og mer til.

Under finner du elleve anbefalte Android-widgets du kan legge til på skrivebordet, men før vi begynner …

Slik installerer du widgets

For å bruke slike widgets, laster du dem først ned fra Android Market. Når de er lastet ned, er de tilgengelig ved å holde fingeren nede på hjemmeskjermen. Da får du opp en meny som spør om du vil legge til en snarvei, mappe etc., og derfra velger du widgets, for å så finne den i lista.

11 anbefalte Android-widgets


Life.contacts beta

Denne widgeten er det Sony Ericsson som står bak, og gir deg en boks med en håndfull av kontaktene dine. Det smarte er at denne tilpasses ut fra hvem du interagerer mest med, enten du ringer, sender SMS, epost e.l. Et trykk på en kontakt gjør at det spretter opp en verktøylinje der du kan ringe, sende melding/epost, se samtalehistorikk etc.

Pris: gratis

11 anbefalte Android-widgets


Multicon widget

Synes du det er plass til for få apps på hjemmeskjermen? Med denne widgeten splitter du en ikonplass i fire små, som gjør at du får plass til mer, på bekostning av at presisjonskravet når du trykker blir noe høyere.

Pris: gratis

11 anbefalte Android-widgets


3G Watchdog pro

Programmet 3G Watchdog følger med på hva du bruker av datatrafikk, slik at du lett kan ha oversikten dersom abonnementet ditt for eksempel inkluderer 100MB i måneden. Pro-utgaven kommer også med 5 widgets i ulike størrelser, slik at du ser direkte på hjemmeskjermen hvor mye du har brukt i dag, siste uke, siste måned etc.

Pris: kr 17

11 anbefalte Android-widgets


LED Light

Enkelt og greit - et ikon som slår av og på LED-lyset på telefonen din (om du har ett). Dermed er lommelykta alltid bare et trykk unna.

Pris: gratis

11 anbefalte Android-widgets


Extended Controls

Selv om den innebygde strømsparingswidgeten er kjekk, gir denne deg enda flere parametere å endre på. Her kan du selv lage snarveier til å slå av og på WiFi, Bluetooth, roaming, GPS, mobilt hotspot etc.

Pris: kr 6

Les også: Slik sparer du batteriet på iPhone og Android

11 anbefalte Android-widgets


Last Call

Viser den til en hver tid siste oppringingen, enten det var du eller motparten som ringte, og uavhengig av om du tok telefonen eller ikke. Det er også mulig å ringe opp igjen direkte ved å trykke på widgeten.

Pris: gratis

11 anbefalte Android-widgets


Pure Calendar Widget

En kjekk widget som lar seg tilpasses på flere måter, og som viser deg dagens agenda i kalendrene dine – både fra Gmail og Exchange om du bruker begge. Widgeten lar seg også skrolle, slik at du kan se de neste dagene ved å skyve på innholdet i widgeten.

Pris: kr 12

11 anbefalte Android-widgets


Snowstorm weather widget

Viser deg værmeldingen der du er for de neste dagene, eller bare i dag dersom du ikke vil bruke så mye plass på hjemmeskjermen. Lar seg også "skinne" med ulike ikoner og finner hvor du er basert på GPS/WiFi. Værdata er hentet fra yr.no.

Pris: gratis

11 anbefalte Android-widgets


SoundHound ∞

SoundHound er en glimrende tjeneste for å identifisere musikk, enten den spilles på en radio eller om du bare har lyst til å nynne. ∞-versjonen koster riktignok penger, men gir deg også en widget på hjemmeskjermen slik at du kan identifisere ei låt via ett trykk på knappen. Programmet gir deg også mulighet til å få opp sangteksten direkte på telefonen så du kan synge med.

Pris: 26,-

Les også: Fem fine musikkspillere for Android

11 anbefalte Android-widgets


Battery watcher

Mens de fleste Android-telefoner kun viser et lite ikon på statuslinja med batterilevetid, er det ikke alltid lett å se hvorvidt det er 25% eller 40% igjen av batteriet. Denne widgeten opptar én plass på hjemmeskjermen og viser også prosentvis hvor mye batteri du har igjen.

Pris: gratis

11 anbefalte Android-widgets


AudioManager

Widget som lar deg styre individuelt lydnivå på ringetone, alarm, musikkavspilling etc. Finnes også i en pro-versjon som koster 16 kroner der du kan lagre profiler, bruke over 100 ulike skins og mer til.

Hvilke widgets er du ekstra glad i? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer