115 000 har fortsatt fasttelefon i Norge

Idet et nytt år er i gang, har fortsatt 115 000 fasttelefon i Norge. Det er ofte den eldre garde som sverger til fasttelefonen.

FORTSATT I LIVE: Over 100 000 nordmenn har fortsatt fasttelefon hjemme. Foto: Henrik Laurvik / NTB
FORTSATT I LIVE: Over 100 000 nordmenn har fortsatt fasttelefon hjemme. Foto: Henrik Laurvik / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens det i 2012 var 800.000 fasttelefoner i Norge, var tallet halvert i 2015 og nede i 240.000 i 2018. Likevel vil fasttelefonen leve i all uoverskuelig fremtid, fastslår Telenor overfor P4.

– Fasttelefonen skal bestå. Det er ingen grunn til bekymring. Alle skal ha tilgang til en god og stabil telefonlinje, sier informasjonssjef Magnus Line i Telenor til radiokanalen.

Med det utdaterte kobbernettet på vei til å bli faset ut innen utgangen av 2022, skal fasttelefonen over på en annen teknologi. Det er imidlertid mange som fortsatt ønsker å kunne bruke fasttelefon.

– Gjennomsnittsalderen på kundene er rundt 75 år. Veldig mange av dem har hatt fasttelefon hele sitt voksne liv, og da har de et ønske om å fortsette med det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer