13 Android-apper vi installerer med en gang

Her er app-favorittene vi legger inn hver gang vi tester en ny telefon.

RETT INN: Hver gang vi tester en ny Android-telefon er det noen essensielle apper vi er nødt til å laste ned først som sist. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
RETT INN: Hver gang vi tester en ny Android-telefon er det noen essensielle apper vi er nødt til å laste ned først som sist. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av et år tester vi mange telefoner på Dinside, og hver gang vi får en ny telefon til test, putter vi i SIM-kortet og bruker den en ukes tid som om den var vår egen.

Det betyr også at det første vi gjør er å laste ned appene vi er mest glad i, og de har vi samlet i listen under.

For ordens skyld har vi droppet de innlysende appene som Facebook/Messenger, bank-apper, kollektivreising, Netflix, Spotify, Snapchat og den slags.

TEMA: Apper

#1: Swiftkey

Også tilgjengelig for iOS

LÆRES OPP: Når du har brukt Swiftkey en stund, lærer den hva du pleier å skrive. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LÆRES OPP: Når du har brukt Swiftkey en stund, lærer den hva du pleier å skrive. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Siden tidenes morgen har det vært mulig å bytte ut Android-tastaturet med et annet, noe som for øvrig ble mulig på iPhone fra og med versjon 8 av iOS.

Det finnes mange varianter, men spør du oss, er det ingen som kan måle seg med Swiftkey. Med fantastisk god autokorrektur, muligheten for å sveipe ord (der du ikke slipper fingeren mellom bokstavene) og ikke minst – at tastaturet med tiden lærer seg hvilke ord du pleier å skrive etter hverandre, er Swiftkey vår soleklare favoritt.

Det skjønner til og med om du skriver på norsk eller engelsk uten at du trenger å gjøre noe og kommer med ordforslag deretter. Vi lar oss ofte forbløffe av hvor raskt og slurvete vi kan skrive og allikevel få ordene vi mente, selv når vi ikke traff mellomromstasten en gang.

LES OGSÅ: Swiftkey – det beste Android-tastaturet?#2: Textra

I MORGEN: Har noen bursdag i morgen kan du fint komponere meldingen i dag med Textra.
I MORGEN: Har noen bursdag i morgen kan du fint komponere meldingen i dag med Textra. Vis mer

SMS-appen som følger med fra produsentens side er ofte ganske enkel, med få tilpasningsmuligheter. Etter å ha prøvd ganske mange alternativer er Textra vår SMS-favoritt.

Ikke bare ser den lekker ut med Googles «Material design»; den har også gode tilpasningsmuligheter hva gjelder varslinger, fargevalg, og lignende (kan også tilpasses per kontakt).

Du kan svare direkte i varslingsfeltet og appen er kjapp og fin i bruk, med en kjekk søkefunksjon om du leter etter noe, muligheten for å sette opp meldinger til å bli sendt i fremtiden og mer til.

LES OGSÅ: Fem fine SMS-apper for Android


#3: 180.no

En ting vi liker godt med Android, er at apper har langt større frihet til å gjøre ting på telefonen enn hva tilfellet er på iOS. Ringer det noen du ikke har lagret som kontakt på telefonen, sørger 180.no-appen for å slå opp på nettet slik at du får informasjon om motparten i en boks.

Da kan du enkelt se hvem som ringer, om det er et nummer som brukes i forbindelse med telefonsalg og lignende. Åpner du appen, kan du se i listen over tapte anrop hvem som har ringt, og du kan enkelt legge til den som ringte som en ny kontakt på telefonen der all info er ferdig utfylt.

Med årene har appen riktignok blitt annonsefinansiert, der du ser en annonse etter endt samtale, men vi foretrekker den fremdeles foran å betale 39 kroner i måneden for 1881-appen, som fungerer på samme måte.


#4: Google Keep

Også tilgjengelig for iOS

Googles huskelisteapp er enkel i bruk og synkroniseres på tvers av enheter. Den er kjekk å bruke når du må notere noe du skal huske, og kjekt er også at notatene kan deles med andre, slik at helgehandelen går som en lek.

HUSKELISTER: Google Keep er velegnet til å lage huskelister og til ta vare på alt mulig annet du helst ikke vil glemme. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HUSKELISTER: Google Keep er velegnet til å lage huskelister og til ta vare på alt mulig annet du helst ikke vil glemme. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

Appen støtter også varsling basert på dato eller sted og har flere funksjoner som gjør det lett å finne et notat, som ulike farger, emneknagger og en god søkefunksjon.

LES OGSÅ: De beste huskeliste-appene


#5: Authy

Også tilgjengelig for iOS

Ikke bare har vi forskjellig passord på alle nettsteder – der det er mulig har vi også aktivert tostegsverifisering, som gjør at man i tillegg til passordet trenger en engangskode om man logger seg på fra en ny enhet.

Authy-appen fungerer som engangskodegenerator for en rekke store nettsteder, som Google, Lastpass, Facebook, Dropbox, Github, Evernote og mer til. Den kan brukes på flere enheter også, så vi kan ha kodegenerator både på telefonen og PC-en.

LES MER: Sikrere på nett med Authy


#6: Desktop notifications

Store deler av arbeidsdagen tilbringes foran PC-en, og da er det beleilig å kunne se telefonvarslene direkte på PC-skjermen.

Det finnes flere apper som lar deg få til dette. Den kanskje mest kjente er Pushbullet som byr på flere muligheter enn vårt valg, i hvert fall om du betaler for den ganske dyre pro-utgaven. Desktop notifications gjør imidlertid alt vi har behov for, er gratis og er lett å sette opp, der du bare logger på med Google-kontoen din på begge enheter og er «good to go».

LES OGSÅ: Desktop Notifications gir deg varslene på PC-en


#7: Flynx

I BAKGRUNNEN: Trykker du på en lenke, lastes den i bakgrunnen med Flynx. Når ringen er komplett kan du trykke.
I BAKGRUNNEN: Trykker du på en lenke, lastes den i bakgrunnen med Flynx. Når ringen er komplett kan du trykke. Vis mer

Synes du livet er for kort til å vente på nettsider som lastes?

Med nettleseren Flynx lastes nettsider i bakgrunnen når du trykker på en lenke, så du kan skrolle videre i Facebook-feeden eller hva du nå holder på med i mens.

Når nettsiden er ferdig lastet, trykker du på bobla for å se siden umiddelbart.

Vi har ikke en egen sak om Flynx, men appen er veldig lik Link Bubble.


#8: Pocket

Også tilgjengelig for iOS, og for Windows Phone via tredjeparter

Det hender titt og ofte at vi snubler over en interessant nettside som vi ikke har tid til å lese akkurat i det vi ser den.

Da trykker vi på del-knappen og velger «Pocket», og vips, er den lagt til Pocket-arkivet slik at artikkelen kan leses senere i ro og mak, enten det er på telefonen eller på PC-en.

LES MER: Les det senere med Pocket


#9: Infinit

Også tilgjengelig for iOS

Skal du sende en fil fra en enhet til en annen, finnes det mange muligheter. Mange gjør det ved å sende en e-post til seg selv, mens andre bruker nettlagringstjenester som Dropbox og lignende.

SEND FILER: Infinit har en smart tjeneste for å sende filer mellom mobiltelefoner, nettbrett og PC-er. Foto: INFINIT
SEND FILER: Infinit har en smart tjeneste for å sende filer mellom mobiltelefoner, nettbrett og PC-er. Foto: INFINIT Vis mer

Selv synes vi dette gjøres svært enkelt med Infinit. Her kan du sende så store filer du vil, og tjenesten velger automatisk korteste vei fra A til B – er enhetene koblet til det samme nettverket, skjer overføringen lokalt i nettverket.

LES MER: Send store filer med Infinit


#10: Timehop

Også tilgjengelig for iOS

Hva gjorde du på akkurat denne dagen i fjor? For tre år siden? For sju år siden?

Dette gir Timehop deg svaret på. Hver morgen får vi et Timehop-varsel på telefonen der vi kan titte tilbake på bildene vi tok, hva vi postet på Facebook og lignende. Noen ganger morsomt, noen ganger pinlig (spesielt de eldste Facebook-oppdateringene som begynte på «is»).

LES MER: Reis tilbake i tid med Timehop


#11: Lastpass

LOGG PÅ: Med Lastpass på telefonen kan du legge tommelen på fingeravtrykksleseren og logge på direkte. Foto: KIRSTI ØSTVANG
LOGG PÅ: Med Lastpass på telefonen kan du legge tommelen på fingeravtrykksleseren og logge på direkte. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

Også tilgjengelig for iOS og Windows Phone

Som nevnt har vi forskjellige passord på alle nettsteder, og i stedet for å huske dem alle, bruker vi passord-tjenesten Lastpass.

Her logger man seg på med ett master-passord og får raskt tilgang til alle andre passord.

Tjenesten er også integrert med fingeravtrykksleseren på telefonen, så når vi skal logge på en ny tjeneste, spretter Lastpass-boksen opp, tommelen legges på sensoren, og vips, så er brukernavn og passord fylt inn. Enkelt og genialt.

Riktignok må man betale for pro-versjonen for akkurat det, men én dollar i måneden overlever vi.

GUIDE: Unike passord på alle nettsteder med Lastpass


#12: Fotmob

FOTBALL: Bah.
FOTBALL: Bah. Vis mer

Også tilgjengelig for iOS og Windows Phone

Som fotballinteressert trenger man en app som holder en oppdatert på stilling og resultat i vitale kamper. Fotmob er vår Android-favoritt, som lar deg velge favorittlag og få varsler hver gang det blir mål.

Ofte kommer varselet før det blir mål når vi ser kamper på TV2 Sumo, så da er det bare å håpe at det er Liverpool som er i angrep i det det vibrerer i lomma.

PS! Vår iOS-favoritt Forza football har også dukket opp på Android. Den er også veldig fin.


#13: Solid explorer

Enkelte Android-produsenter legger ved en enkel filutforsker som standardapp når du kjøper telefonen, mens det er mangelvare på andre.

SPLITTET SKJERM: Legger du skjermen vannrett i Solid Explorer, kan du enkelt flytte filer frem og tilbake.
SPLITTET SKJERM: Legger du skjermen vannrett i Solid Explorer, kan du enkelt flytte filer frem og tilbake. Vis mer

Solid Explorer er svært rik på funksjonalitet og byr på alt vi trenger og mer til. Ikke bare kan du utforske filsystemet på telefonen, men appen lar seg også koble til tjenester som Dropbox, OneDrive, FTP-servere og annet. En riktig godbit for mer avanserte brukere.


Bonus: Simple calendar widget

På Android-hjemskjermen kan du ha mer enn bare ikoner – nemlig widgets, eller moduler som de kalles på norsk.

KALENDER: Simple Calendar Widget er en ren og pen måte å vise de neste avtalene på – direkte på hjemskjermen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
KALENDER: Simple Calendar Widget er en ren og pen måte å vise de neste avtalene på – direkte på hjemskjermen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Her finnes det mye forskjellig – en av våre favoritter er Simple Calendar Widget, som gir oss de neste avtalene i kalenderen i et minimalistisk og lettlest format, der du også kan skrolle innholdet videre.

Trenger du flere tips?
18 anbefalte Android-apper til
10 smarte Android-apper

Hvilke Android-apper anser du som essensielle? Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer