13 iPhone-apper vi installerer med en gang

Flere av dem bytter vi lett ut Apples egne apper med.

FAVORITTER: Vi har etter hvert prøvd ganske mange apper til iPhone, men vi faller stadig tilbake på bare et fåtall av dem. Foto: KIRSTI ØSTVANG
FAVORITTER: Vi har etter hvert prøvd ganske mange apper til iPhone, men vi faller stadig tilbake på bare et fåtall av dem. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig delte vi vår liste over 13 apper vi installerer hver gang vi tester en ny Android-telefon. Vi har også fortalt deg om 12 programmer vi alltid installerer på en ny PC.

Men akkurat som vi alltid laster ned appene vi er mest glad i hver gang vi tester en Android-telefon, gjør vi det samme når vi tester iPhone. I listen under har vi samlet våre favoritter til Apples mobiler.

Som i lista over Android-apper, har vi droppet de innlysende appene som Facebook/Messenger, bank-apper, kollektivreising, Netflix, Spotify, Snapchat og den slags.

TEMA: Apper

#1: Sunrise Calendar

Også tilgjengelig for Android.

GLIMRENDE KALENDER: Sunrise er mye bedre enn Apples egen kalender. Snart blir den imidlertid integrert i Microsofts Outlook-app. Foto: KIRSTI ØSTVANG
GLIMRENDE KALENDER: Sunrise er mye bedre enn Apples egen kalender. Snart blir den imidlertid integrert i Microsofts Outlook-app. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Kalender-appen som følger med iPhone fungerer helt greit, men er kanskje av den veldig enkle sorten uten de helt store finessene. Sunrise, som eies av Microsoft, er et supert alternativ som er et langt mer spennende alternativ med noen kule ekstrafunksjoner.

Ikke bare kan du koble den opp mot alle kalendertjenestene dine, du kan også koble den opp mot andre apper.

Det er også god sosial integrasjon mot Facebook, så du for eksempel får opp profilbilder av andre som skal delta i samme arrangement som deg. Det er også innebygd værvarsel, så du slipper å sjekke et annet sted.

Last ned:
Sunrise Calendar for iOS (App Store, gratis)

Sjekk også ut Google Kalender for iPhone

#2: Cesium Music Player

IKKE STRØMME? Da er Cesium-musikkspilleren din venn. Foto: KIRSTI ØSTVANG
IKKE STRØMME? Da er Cesium-musikkspilleren din venn. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Musikkstrømmetjenester er fint og flott, men dessverre hender det at musikk forsvinner fra vår favorittjeneste, det være seg Spotify, Tidal eller Apple Music. Da er det greit å kunne ty til god gammeldags mp3 - eller digitale musikkfiler av en eller annen sort.

På iPhone er det den innebygde appen Musikk man bruker til den slags, men med årene har det kommet så mange nye knapper og funksjoner at den kan være litt tunvinn å bruke. Alternativet? Vi holder en knapp på Cesium, som er langt mer minimalistisk.

Det eneste du må sørge for er at du har overført musikk til telefonen via iTunes på datamaskinen. Om du bruker Apple Music, kan du også sørge for at musikk er lastet ned til offline lytting, så dukker den opp i Cesium-appen.

Last ned:
Cesium Music Player for iPhone (App Store, 22 kroner)

#3: Leveringer

Når vi først har bestilt en pakke, vil vi helst at den skal komme så fort som mulig, og med appen Leveringer føles ventetiden noe kortere. Eller vi kan i hvert fall følge med på hvor pakken er til enhver tid, og så kan vi få push-varsler hver gang det skjer en oppdatering på forsendelsen. Det er dessuten mulig å se hvor pakken befinner seg på et kart.

Noe av det vi liker aller mest er at appen kan oppdage når du har kopiert et sendingsnummer, og spør om den skal legge til pakken, som regel med riktig fraktselskap.

Last ned:
Leveringer for iOS (App Store, 55 kroner)

#4: Clips

Å klippe og lime er noe man kanskje ikke gjør like ofte på mobilen som på datamaskinen, men det er likevel ganger hvor man har behov for det. Derfor klarer vi oss ikke uten appen Clips, som lar oss håndtere utklipp på en mye enklere måte enn vi ellers har mulighet til.

AVANSERT KLIPP OG LIM: Markerer du noe i for eksempel Safari, kan du trykke på deleknappen og lagre det i Clips-appen - som kan huske flere utklippselementer av gangen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
AVANSERT KLIPP OG LIM: Markerer du noe i for eksempel Safari, kan du trykke på deleknappen og lagre det i Clips-appen - som kan huske flere utklippselementer av gangen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Blant annet fordi du kan lagre flere utklipp av gangen; fem i gratisversjonen og ubegrenset i betalversjonen til 33 kroner.

I tillegg er det praktisk at du slipper å gå ut av appen du klipper fra og inn i en annen app for å lime. Skal du kopiere noe fra nettleseren, markerer du bare det du vil klippe, trykker på deleknappen og velger Clips fra nederste linje (trykk på knappen Mer og legg til Clips om den ikke er der).

Så kan du åpne appen du vil lime inn i igjen, og bare dra ned varslingsmenyen og finne Clips-widgeten under "I dag"-fanen (trykk på Rediger helt nederst for å legge den til).

Last ned:
Clips for iOS (App Store, gratis)

LES OGSÅ: Launch Center Pro gjør iPhone enda smartere

#5: Camera+

BILDEREDIGERINGSFAVORITT: Camera+ er en gammel traver av en bilderedigeringsapp til iPhone. Vi klarer oss ikke uten. Foto: KIRSTI ØSTVANG
BILDEREDIGERINGSFAVORITT: Camera+ er en gammel traver av en bilderedigeringsapp til iPhone. Vi klarer oss ikke uten. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Vi bruker stort sett den innebygde kamerappen når vi skal ta bilder, men klarer oss likevel ikke uten fotoappen Camera+ til «alt annet». Med iOS 8 ble det mulig å redigere bilder i tredjepartsapper rett fra kamerarullen. Bare finn et bilde du vil redigere, trykk på Rediger, deretter Mer-knappen (de tre prikkene), og i vårt tilfelle, velg Camera+.

Med Camera+ har du en modus kalt Scenes som automatisk justerer farger og lys basert på ulike settinger. Vi liker godt Clarity, som stort sett alltid livner opp bildene uten at det blir for mye. Du har også en haug med ulike filtere å velge mellom, og så kan du legge på rammer, beskjære og gjøre andre type redigeringer.

Du kan også ta bildene via Camera+, og da har du langt flere innstillingsmuligheter enn Apples innebygde kameraapp.

Last ned:
Camera+ for iPhone (App Store, 33 kroner)

LES OGSÅ:
Fem fine fotoapper
Fremkall mobilbildene fra en app

#6: Scanbot

Mobilkameraet kan brukes til å ta mer enn bare vanlige bilder, du kan også bruke det som dokumentskanner. Vi tar blant annet bilde av kvitteringene våre, slik at vi har de digitalisert, i stedet for å måtte gå rundt med de i en stadig tykkere lommebok.

Til det formålet greier vi oss ikke uten appen Scanbot, som lar deg skanne inn dokumenter på noen få strakser. Du trenger bare å starte appen og peke kameraet mot dokumentet du vil skanne inn, så skal den klare å gjenkjenne det du vil skanne inn uten at du trenger å trykke på en knapp selv.

SKANNER: Med Scanbot har vi alltid med de viktige dokumentene våre. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SKANNER: Med Scanbot har vi alltid med de viktige dokumentene våre. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Scanbot har også en masse andre funksjoner, blant annet kan du tegne på dokumentene, signere med din underskrift, legge til nøkkelord for enklere gjenfinning og så videre. Noen av dem krever imidlertid at du oppgraderer til en betalversjon.

Last ned:
Scanbot for iOS (App Store, gratis)

#7: 1Password

HUSKER FOR DEG: Vi klarer heller ikke holde styr på alle passord, kredittkortnummer og slikt. Heldigvis har vi 1Password som gjør det for oss. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HUSKER FOR DEG: Vi klarer heller ikke holde styr på alle passord, kredittkortnummer og slikt. Heldigvis har vi 1Password som gjør det for oss. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Finnes også for Android.

I vår lignende sak om Android-apper tipset vi om Lastpass, en genial app som holder styr på alle passordene våre og gjør det enkelt å logge inn i andre apper på telefonen.

På iPhone har vi en annen favoritt, nemlig 1Password. Du kan bruke den til å ta vare på alle passord og annen viktig informasjon, og du kan naturligvis også få hjelp til å fylle inn passord, kredittkortnummer og så videre når du trenger det.

Last ned:
1Password for iOS (App Store, gratis)

#8: Settle Up

Også tilgjengelig for Android.

Hvorfor regne ut hvem som skylder hverandre penger, når man kan få en app til å gjøre det? Vi har blitt helt avhengige av appen Settle Up, enten vi skal ut og spise med venner eller på ferie med vår bedre halvdel.

Du kan opprette grupper, for eksempel for en spesifikk ferietur, og så kan du legge inn utgifter, hvem som har betalt, hvem personen har betalt for - og så vil du se hvem som eventuelt skylder penger. Den støtter valutaer også, så du slipper å regne om selv!

Last ned:
Settle Up for iPhone (App Store, 22 kroner)

#9: Day One

DIGITAL DAGBOK: Det er av og til litt kjedelig å skrive ned tingene man gjør hver eneste dag, men det er fint å se tilbake på i ettertid. Foto: KIRSTI ØSTVANG
DIGITAL DAGBOK: Det er av og til litt kjedelig å skrive ned tingene man gjør hver eneste dag, men det er fint å se tilbake på i ettertid. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


For å ikke glemme fine ferieminner eller bare helt vanlige ting i hverdagen, klarer vi oss ikke uten dagbokappen Day One.

En dagbokapp hørtes kanskje ut som en kjedelig greie, men det kan være fint å ha i ettertid, og Day One har etter hvert fått ganske mye kjekk funksjonalitet.

Når du skriver et innlegg, kan den innhente informasjon som hvor du befinner deg, vær, hvor mange skritt du har gått og så videre. Du kan også laste opp bilder. Så kan du bla deg gjennom alle innleggene i en tidslinje.

Har du Mac, kan du bruke Day One der også.

Last ned:
Day One 2 for iOS (App Store, 55 kroner)

LES OGSÅ: En bedre kontaktliste for iPhone

#10: Tweetbot

DEN BESTE: Skal du bare ha én Twitter-app på iPhone, er det Tweetbot du skal gå for. Foto: KIRSTI ØSTVANG
DEN BESTE: Skal du bare ha én Twitter-app på iPhone, er det Tweetbot du skal gå for. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Egentlig hører en Twitter-app under kategorien med apper som vi ikke trenger å nevne, men Tweetbot er så bra at den fortjener ekstra oppmerksomhet likevel. Vi har ikke kommet over noen bedre, selv ikke på Android.

Noe av det vi liker aller mest med Tweetbot er at den synkroniserer din såkalte "read position", altså hvor i Twitter-feeden din du er, på tvers av enheter, slik at du uansett om du bruker iPhone, iPad eller Mac alltid er på samme sted, og går på den måten ikke glipp av noen tweets og så slipper du å bla deg tilbake i stedet for å alltid være oppdatert til nyeste tweet først.

Det er også en håndfull smarte sveipebevegelser for å lese samtaler, favorittmarkere, svare og lignende, og du kan enkelt få tilgang til statistikk, aktivitet og annen nyttig informasjon.

Den er noe dyr, men vel verdt pengene, spør du oss!

Last ned:
Tweetbot 4 for iOS (App Store, 109 kroner)

#11: Forza Football

Også tilgjengelig for Android.

GARANTERER IKKE SEIER: Forza Football holder oss oppdatert på de viktige fotballkampene, selv om det ikke alltid går vår vei (denne gangen gjorde det heldigvis det!). Foto: KIRSTI ØSTVANG
GARANTERER IKKE SEIER: Forza Football holder oss oppdatert på de viktige fotballkampene, selv om det ikke alltid går vår vei (denne gangen gjorde det heldigvis det!). Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Som fotballinteresserte klarer vi oss ikke uten TV 2 Sportens app for å følge med på liveoppdateringer under kamper, men Forza Football er enda viktigere, da den sørger for å gi oss push-varsler på alle viktige hendelser under kampene.

Scorer Liverpool, får vi kjapt beskjed om det. Blir Martin Skrtel utvist, kan vi også få varsling om det. At vi får varslene rett på vår Apple Watch, gjør appen helt uvurderlig når noen klarer å legge familiemiddagen midt i kamptid (sånt gjør man jo ikke!).

Last ned:
Forza Football for iOS (App Store, gratis)

LES OGSÅ: 15 ting du kan gjøre med Apple Watch

#12: GIPHY

EN GIF SIER MER ENN TUSEN ORD: Hvor trøtt er jeg? Så trøtt. Foto: KIRSTI ØSTVANG
EN GIF SIER MER ENN TUSEN ORD: Hvor trøtt er jeg? Så trøtt. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Det er ganske barnslig, men vi har blitt hekta på animerte GIF-er. Av og til er det enklere å uttrykke seg med dem. Derfor har appen Giphy havnet på vår må-ha-liste, til bruk både i apper som Facebook, Facebook Messenger, Instagram og e-post. Du kan også klippe og lime ut og bruke andre steder.

GIPHY hevder selv de har verdens største bibliotek med animerte GIF-er, og vi har ikke noe bevis for noe annet. Her finner du det aller meste.

GIPHY har akkurat lansert et eget iOS-tastatur også, slik at du kan sette inn animerte GIF-er rett i tekstmeldingene dine.

Last ned:
GIPHY for iOS (App Store, gratis)
GIPHY KEYS for iOS (App Store, gratis)

#13: Pedometer++

FIN SKRITTELLER: Med Pedometer++ klarer vi faktisk å enkelt se hvor mange skritt vi har gått i løpet av dagen. Det samme kan vi ikke si for Apples Helse-app. Foto: KIRSTI ØSTVANG
FIN SKRITTELLER: Med Pedometer++ klarer vi faktisk å enkelt se hvor mange skritt vi har gått i løpet av dagen. Det samme kan vi ikke si for Apples Helse-app. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Visste du at din iPhone har en skritteller innebygd? Åpner du Apples Helse-app, kan du se hvor mange skritt du (og telefonen) din har gått i dag.

Men denne appen er ikke så veldig lett å forstå seg på, takket være en rekke komplekse valg, og for mange av oss, irrelevante data.

Vi foretrekker derfor å bruke appen Pedometer++, som har som eneste oppgave å vise hvor mange skritt du har gått, hvor mange kilometer det tilsvarer og antall etasjer. Det enkle er ofte det beste, er det ikke?

Last ned:
Pedometer++ for iPhone (App Store, gratis)

Trenger du flere tips?

 • 9 apper vi ikke klarer oss uten
 • 11 kjekke iPhone-widgets
 • Bytt ut standardappene på iPhone
 • Her er Apples favorittapper i 2015
 • Hvilke iPhone-apper anser du som essensielle? Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet under.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer