13 ting du bør gjøre med telefonen før du drar på ferie

Her er en liste med gode råd.

GODE TIPS: Før du tar med mobilen på ferie, bør du sørge for at visse ting er på plass. Vi har samlet 13 tips. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
GODE TIPS: Før du tar med mobilen på ferie, bør du sørge for at visse ting er på plass. Vi har samlet 13 tips. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerferien banker på døra, og mens noen har tenkt til å slappe av i campingvogna mesteparten av ferien, har andre for lengst booket turen til Spania, Danmark, Thailand eller hvor det måtte være.

Og med på tur blir mobiltelefonen. Den skal jo bistå med det meste – å dokumentere turen med bilder og video, ta vare på billettene, underholde deg på flyturen, geleide deg tilbake til hotellet etter en fuktig aften og la deg holde kontakten både med dem du reiser med og dem som er hjemme.

Men husk – noen forberedelser bør du gjøre før du drar.

#1: Lås den!

Fortsatt ser jeg titt og ofte folk som ikke har noe form for lås på telefonen sin, der hvem som helst bare kan sveipe over låseskjermen for å låse den opp.

Ikke vær blant dem. Legg inn en PIN-kode, fingeravtrykket ditt eller lignende, slik at det ikke er fritt frem for lommetyven å bruke telefonen din og få tilgang til ditt private innhold, med tilhørende muligheter for ID-tyveri og den slags.

Det kan fort bli et helsikes baluba.

#2: Ta sikkerhetskopi

Et godt spørsmål å stille seg før man drar: «Hva om telefonen min blir borte på ferien?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer