18 Anbefalte Android-apps

Kjøpt deg ny Android-telefon? Her er appene vi er aller mest glade i.

Det finnes mange godbiter når det gjelder apper for Android. Her er noen av våre favoritter.
Det finnes mange godbiter når det gjelder apper for Android. Her er noen av våre favoritter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har god tradisjon for å skrive om apper på DinSide, enten det dreier seg om spill, foto, produktivitet eller annet.

Vil du ikke gå glipp av noe, kan du bokmerke app-samlesiden vår, og eventuelt snevre inn artikkelutvalget ved å trykke på ett av ordene i stikkordsskyen til høyre på nevnte side.

I dag har vi gått igjennom den etter hvert ganske så fyldige listen over installerte apper på telefonen og trukket frem noen favoritter, sortert alfabetisk.

Del gjerne dine i kommentarfeltet under!

Se også: 11 anbefalte Android-widgets

180.no

Det er flere aktører som tilbyr en lignende løsning som 180.no-appen – f.eks. er både Gule sider og 1881 også representert i Google Play-butikken. Etter å ha brukt dem alle, synes vi 180.no er mer stabil enn Gule sider, og dessuten er den helt gratis, noe 1881.no-appen ikke er (krever løpende abonnement).

Det beste er rett og slett at telefonen automatisk slår opp i telefonkatalogen når noen ringer deg, slik at du ser hvem de er selv om du ikke kjenner nummeret fra før. Appen lar deg også legge til vedkommende i kontaktlisten etter endt samtale, og kan også startes "manuelt" for å søke i 180.no sin database.

180.no (Google Play, gratis)
Relatert: Når Android-telefonen ringer…

Med Aidroid kjørende på telefonen, kan du styre den fra et vanlig nettleservindu.
Med Aidroid kjørende på telefonen, kan du styre den fra et vanlig nettleservindu. Vis mer


Airdroid

Når du starter Airdroid, starter appen opp en webserver på telefonen, og denne kan du så koble deg til via en PC-nettleser i samme lokalnettverk. Via nettleseren kan du så fjernadministrere telefonen, som å lese/skrive SMS, laste opp og ned bilder, redigere kontakter og mer til.

Airdroid (Google Play, gratis)
Les mer: Airdroid - styr Android-telefonen fra PC-en

Dropbox/DropSnap

Kanskje en av de mest obligatoriske appene på alle telefoner i våre øyne, er Dropbox. Siden Dropbox kom med sin nettlagring av filer som synkroniseres på tvers av alle tilkoblede enheter har teknohverdagen blitt langt lettere. Riktignok har den etter hvert fått et hav av konkurrenter med tiden, men…¨

SAMLESIDE:Dropbox

På Android kan vi også anbefale å ta en titt på DropSnap, som overvåker utvalgte mapper på telefonen for automatisk opplasting til Dropbox. For eksempel skjer det med alle skjermbildene vi har brukt til denne saken, som da er tilgjengelig på PC-en sekunder etter de er tatt uten at man trenger å løfte en finger.

Dropbox (Google Play, gratis)
DropSnap (Google Play, gratis - 3 dagers prøveversjon)

Embiggen lar deg skrive STORE beskjeder til andre.
Embiggen lar deg skrive STORE beskjeder til andre. Vis mer


Embiggen

Appen du enten elsker eller avinstallerer. Den lar deg enkelt og greit skrive inn tekst i et felt, der teksten etterpå opptar så stor plass som mulig på skjermen din. Veldig kjekt for å vise andre WiFi-passord, gi diskrete beskjeder etc.

Embiggen (Google Play, gratis)

Les også: Fem fabelaktige Mac-tillegg

Endomondo

Man kan ikke bare sitte og knotte – må jo trimme litt også! Endomondo er en sosial treningsapp der du logger treningsøkter, følger med på hva venner driver med eller utfordrer den lokale rekordholderen på løypa rundt tjernet. Om du vil kan du også poste på Facebook i det du begynner å løpe, så kan vennene dine følge deg i sanntid og sende deg oppmuntringer underveis.

Les mer: Endomondo - sosial trening på telefonen

Endomondo (Google Play, gratis - 30 kroner for pro-versjon)

Flipboard gjør nettinnhold til en slags "avis".
Flipboard gjør nettinnhold til en slags "avis". Vis mer


Flipboard

Flipboard var en umiddelbar suksess på iPad da det ble lansert for to år siden. Her kan du lese aktuelle nyheter innenfor en rekke tema (du velger selv) på en særdeles delikat måte; nesten som å lese i en avis.

Flipboard (Google Play, gratis)

Glympse

Noen ganger kan det være kjekt at andre vet nøyaktig hvor du befinner deg eller når du ankommer målet. Da kan du sende dem en Glympse, og så kan de følge deg på et kart innenfor tidsintervallet du angir, enten de sitter foran PC-en eller bruker telefonen.

Les mer: Seint ute? Send en Glympse!

Glympse (Google Play, gratis)

Mange muligheter i Go SMS Pro
Mange muligheter i Go SMS Pro Vis mer


Go SMS Pro

Skal jeg velge én app blant alle disse, tror jeg Go SMS Pro må være favoritten. De medfølgende SMS-appene på de fleste telefoner når ikke denne SMS-appen til knærne en gang, med et hav av tilpasningsmuligheter hva gjelder utseende, blokkering av numre, Facebook-chat, private mapper (der ankomne meldinger holdes skjult), forhåndsoppsatte meldinger som sendes på et gitt tidspunkt, backupmuligheter, filtrering av meldinger og mer til.

Sterkt anbefalt!

Go SMS Pro (Google Play, gratis)
Les også: Slik bytter du SMS-program på Android

JuiceDefender

Dette er rett og slett en app som gjør at telefonen din bruker mindre strøm, men utbyttet varierer noe med telefonmodell og Android-versjon. Uansett er den gratis og verdt å prøve om du synes telefonen burde ha holdt ut lenger.

Les mer: Spar batteriet med JuiceDefender

Noen få trykk i Pixlr-o-matic, og vips!
Noen få trykk i Pixlr-o-matic, og vips! Vis mer


Pixlr-o-matic

Å poste bilder uten å etterbehandle dem først er SÅ 2009. Tjenester som Hipstamatic og Instagram har tatt verden med storm, men de blir enkle sammenlignet med denne appen, som er laget av Autodesk; et ikke ukjent firma for de som driver med grafisk arbeid.

Her kan du velge blant et hav av effekter, teksturer og rammer på bildene du har tatt, slik at selv det kjedeligste bildet av tærne dine kunne ha vært utstilt på Louvre.

Pixlr-o-matic (Google Play, gratis)
Les også: Fem fine foto-apps for Android

Prisjakt

Er 2995,- for dette kameraet billig? Det lar Prisjakt-appen deg kjapt finne ut av, enten du vil taste inn produktnavnet eller bare scanne strekkoden på esken før du blir presentert med de laveste prisene på nettet, i tillegg til at du også får vist på et kart de laveste prisene i nærheten av der du står. Veldig kjekk å ha på lomma når du skal blåse av noen høvdinger.

Prisjakt (Google Play, gratis)

Les også: Finn laveste pris med Prisjakt for Android

Vi gjør oppmerksom på at DinSide har en kommersiell avtale med Prisjakt om levering av produktpriser til testene våre, men at inkluderingen i denne artikkelen er en uavhengig redaksjonell avgjørelse.

Swiftkey har lenge vært vår tastaturfavoritt
Swiftkey har lenge vært vår tastaturfavoritt Vis mer


Swiftkey

Rett og slett et fantastisk tastatur. Det lærer seg hvilke knapper du ofte bommer litt på, hvilke ord du pleier å skrive etter hverandre og den slags, og etter en tids bruk skjønner du nesten ikke hvordan du klarte deg uten.

Swiftkey (Google Play, gratis prøveversjon i 30 dager)

Tasker

Akkurat denne er ikke for alle, men med Tasker kan du sette opp hva som skal skje når ulike ting inntreffer. Som at Spotify starter når du plugger i hodetelefoner, at din bedre halvdel har et eget varslingsikon på toppen av skjermen eller at telefonen setter seg i lydløs-modus når du ankommer kontoret. Mulighetene er mange. Enormt mange.

Les guiden: Tasker - den beste Android-applikasjonen?

Tasker (Google Play, kr 40,-)

Torch

Trykk på ikonet, så lyser LED-pæra ved siden av kameraet. Trykk på skjermen for å slå den av og på. Trykk på back-knappen for å slå av. Enklere blir det ikke.

Torch (Google Play, gratis)

Ryddig oversikt over hva som gikk på tv mandag kveld.
Ryddig oversikt over hva som gikk på tv mandag kveld. Vis mer


TVGuiden

Vi skal innrømme at vi ikke har prøvd veldig mange i denne kategorien, men vi er i hvert fall så godt fornøyd med TVGuiden at vi ikke ser noen grunn til å bytte. Den viser programmet for inntil 150 kanaler den neste uken, komplett med beskrivelser etc. Du kan også sette opp varslinger slik at det piper i telefonen hver gang Asbjørn Brekke inviterer til selskap, se hvilke filmer som går i kveld etc.

TVGuiden (Google Play, gratis - 15 kroner for reklamefri versjon)

Viber

Denne appen lar deg ringe og sende meldinger over internett, og det betyr at du i praksis gjør dette uten kostnad om telefonen din er koblet til et trådløst nettverk. Dermed kan du ringe helt gratis til kjæresten din som sitter på et hotellrom i Barcelona; faktisk med bedre kvalitet enn en vanlig telefonsamtale også dersom begge har god nettilgang.

Viber (Google Play, gratis)

Zedge

Dagens siste anbefaling er norskutviklede Zedge, som byr på tusenvis av gratis bakgrunner, ringetoner og den slags til mobiltelefonen din. Søk eller se på topplister, trykk for å laste ned og trykk for å sette som bakgrunnsbilde, kontaktbilde, ringetone eller hva det måtte være.

Zedge (Google Play, gratis)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer