2. Du trenger en server

En webserver er den maskinen som lagrer og sender ut websider. Det blir dyrt hvis du selv skal kjøpe en slik maskin, og alt utstyr du trenger i tillegg.

Publisert

Langt billigere er det å leie plass på en server, og så sant du ikke har svært mange lesere eller helt spesielle behov, kan dette være en glimrende løsning.

Det kan godt hende at det er godt nok for deg å bruke gratis serverplass hos f.eks. Telenor eller Tele2, men da har du mindre frihet til å gjøre hva du vil. Slike ordninger tillater ikke alltid at du har kommersiell aktivitet, og de har også klare begrensninger for hvilke tilleggsprogrammer du kan legge på serveren, slik at de kanskje blir vanskelig å drive butikk.

Ikke dyrt

Det er ikke lenger dyrt å leie server, fra et par hundrelapper til noen tusenlapper i året. Inntil ganske nylig var det serverleie i USA som var aktuelt for de fleste, men nå finnes det også i Norge flere aktører med konkurransedyktige priser og betingelser.

ActiveISP har gode løsninger for serverleie fra ca. 40,- /mnd. Nordic Hosting er et annet webhotell som tilbyr gunstige totalløsninger med ubegrenset trafikk til under hundre kroner pr måned.

Du bør også sjekke ut Webhotell Mega 2000 AS, hvor du får greie totalløsninger for 80,-/mnd + opprettelse 400,- (men da er det begrensninger på hvor stor trafikk du kan ha), mens en mer seriøs og varig løsning koster 225,-/mnd + opprettelse 450,-. Webhotell Mega 2000 AS har også innført prisgaranti på tjenestene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.