2010-tallets viktigste teknoprodukter

Det er bare et par dager igjen av tiåret. Her er produktene som skulle vise seg å bli ekstra betydningsfulle.

IPAD: Sjelden har verden hatt så høye forventninger til et produkt som Apples iPad. Det er ett av 30 produkter vi løfter frem fra det siste tiåret. Foto: Ryan Anson / AFP / NTB Scanpix
IPAD: Sjelden har verden hatt så høye forventninger til et produkt som Apples iPad. Det er ett av 30 produkter vi løfter frem fra det siste tiåret. Foto: Ryan Anson / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skriver snart 2020 i kalenderen, og med det begynner et nytt tiår. Akkurat hva folk kommer til å ha på seg når de arrangerer «10-tallsfest» i fremtiden skal vi la være å spekulere i, men det vi skal er å dra igjennom de siste ti årenes viktigste teknologiprodukter.

Og dem er det mange av. Faktisk har vi samlet hele 30 produkter vi synes var verdt å trekke frem, så denne artikkelen tok lang tid å skrive - og den tar lang tid å lese.

Så la oss spole tiden tilbake til 2010 og se hva vi synes blir stående igjen som de viktige produktene fra det siste tiåret - som da typisk har tilført noe nytt og vært en ledestjerne for andre produkter og tjenester.

Apple iPad (2010)

Jeg tror aldri vi har hatt så stor trafikk inn på en enkeltsak fra Dinsides forside som da Steve Jobs avduket iPad i 2010 og vi dekket seansen med en liveblogg. Var du blant de første som skaffet deg en slik, fikk du mange misunnelige blikk fra folk rundt deg. Ja, det ble til og med avisoppslag om at Jens Soltenberg satt med iPad på en flyplass i New York.

Den våte drømmen hadde blitt virkelighet – en stor skjerm i et håndterlig format som du betjente direkte med fingrene, og som var ypperlig for konsum, enten det dreide seg om å se film, surfe på nett eller lese aviser og magasiner. De fleste avisene kastet seg rundt og produserte egne apper med tilhørende abonnement, og akkurat det kan nok også sees på som det virkelige startskuddet for det å betale for digitalt innhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer